18.04.2024
България Политика

Мирослав Иванов: „Продължаваме Промяната“ няма да бави процедурата за избор на нов председател на парламента

„Продължаваме Промяната“ няма да бави процедурата за избор на нов председател на парламента – това заяви в ефира на Нова телевизия временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание (НС) Мирослав Иванов. Той уточни, че съгласно Правилника на НС избор на нов председател може да се проведе в 14-дневен срок. „Не възнамерявам да се възползвам максимално от възможността да остана начело на НС и мисля още идната седмица да задвижим тази процедура и да я приключим“, допълни Иванов.

На въпрос дали от „Продължаваме Промяната“ ще предприемат тактика да не издигат кандидатура за председател на НС, Мирослав Иванов отговори, че „парламентарната практика е такава – мнозинството предлага, защото знае, че председателят им ще бъде избран. То се видя вчера – ИТН, заедно с ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“ – те ще предложат председател.

Според Иванов, вчерашният протест след отстраняването на Никола Минчев от поста председател на НС е бил напълно спонтанен. „Той беше израз на гражданското недоволство срещу политическото лицемерие и цинизъм, които се случиха. Нямаше никакви обективни аргументи за искането на оставката на Минчев. Той се справяше прекрасно със своята работа“, каза Мирослав Иванов.

По думите му, в интерес на българските граждани е, ако вотът на недоверие успее, от „Продължаваме Промяната“ да опитат да съставят правителство. „Противното означава правителство на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“, посочи Иванов. Той добави, че „България няма нужда от нова политическа криза. За съжаление, опозицията работи за дестабилизация на държавата и ИТН я подкрепя, което е изключително тъжно“.

Related posts

Радев: От изключителна важност е терминалът в Александруполис да бъде завършен в срок

admin

Радарно табло засече шофьор, летящ с 240 км/час в София

admin

Отзовават Пламен Георгиев като консул във Валенсия

Дани Тренчева

Социалната комисия одобри удължаване на действието на Бюджет 2021 г.

Дани Тренчева

Отложиха делото срещу заповедта за задържане на Севдалина Арнаудова

Бюджетната комисия потвърди на второ четене удължаването на стария бюджет

Дани Тренчева

Leave a Comment