25.05.2024
България

Миланов: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ „Струма“

Малко вероятно е пътят да е основната причина за катастрофата на АМ  „Струма“, въпреки, че маркировка в този участък няма. Това каза в ефира на „Офанзива“ бившият директор на ГДБОП Румен Миланов. По думите му въпросителните около инцидента са много. 

„Влизането към площадката за почивка на пътя става през чупка, а не през крива, която да подведе водача. Защо при една плавна траектория той не е успял да овладее автобуса? Дали са блокирали колелата, дали водачът не е бил в състояние да управлява превозното средство? Отговори на всичко това ще даде експертизата. Влизането в разделителната ивица обикновено е благоприятно и намалява инцидентите, но македонският автобус е имал нещастието да застане между двете огради“, обясни той. 
Румен Миланов обърна внимание, че у нас изоставаме в поддържането и обзавеждането на пътната система. Спорна е и темата дали мантинела или бетонни прегради осигуряват по-добрата защита.

„При бетонните ограждения има леко връщане на автомобила като пинг-понг. Добре е използването на такива на мостове“, коментира още бившият директор, предава NOVA.

Related posts

Между 1% и 11 % е намалението на цените на хляба

admin

3616 са новозаразените у нас

Дани Тренчева

Давността на отпуска от 2019 г. изтича в края на тази година

Дани Тренчева

Простреляха мъж в София, извършителят се издирва

admin

2331 нелегални мигранти са задържани за първите три месеца на 2023г.

admin

Гражданите без валидни лични документи ще могат да гласуват с удостоверение на предстоящите избори

admin

Leave a Comment