19.08.2022
България

Миланов: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ „Струма“

Малко вероятно е пътят да е основната причина за катастрофата на АМ  „Струма“, въпреки, че маркировка в този участък няма. Това каза в ефира на „Офанзива“ бившият директор на ГДБОП Румен Миланов. По думите му въпросителните около инцидента са много. 

„Влизането към площадката за почивка на пътя става през чупка, а не през крива, която да подведе водача. Защо при една плавна траектория той не е успял да овладее автобуса? Дали са блокирали колелата, дали водачът не е бил в състояние да управлява превозното средство? Отговори на всичко това ще даде експертизата. Влизането в разделителната ивица обикновено е благоприятно и намалява инцидентите, но македонският автобус е имал нещастието да застане между двете огради“, обясни той. 
Румен Миланов обърна внимание, че у нас изоставаме в поддържането и обзавеждането на пътната система. Спорна е и темата дали мантинела или бетонни прегради осигуряват по-добрата защита.

„При бетонните ограждения има леко връщане на автомобила като пинг-понг. Добре е използването на такива на мостове“, коментира още бившият директор, предава NOVA.

Related posts

Без допълнителните машини на балотажа в неделя

Дани Тренчева

Искрен Митев от ПП: Мафията вече си няма държава

admin

Ограничено е движението по магистрала „Тракия“

admin

С колко са се повишили горивата през март

admin

Зимното планинарство изисква подготовка и внимание

Дани Тренчева

400 деца с различни заболявания са подпомогнати от инициатива „Българската Коледа“

admin

Leave a Comment