31.01.2023
България

Миланов: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ „Струма“

Малко вероятно е пътят да е основната причина за катастрофата на АМ  „Струма“, въпреки, че маркировка в този участък няма. Това каза в ефира на „Офанзива“ бившият директор на ГДБОП Румен Миланов. По думите му въпросителните около инцидента са много. 

„Влизането към площадката за почивка на пътя става през чупка, а не през крива, която да подведе водача. Защо при една плавна траектория той не е успял да овладее автобуса? Дали са блокирали колелата, дали водачът не е бил в състояние да управлява превозното средство? Отговори на всичко това ще даде експертизата. Влизането в разделителната ивица обикновено е благоприятно и намалява инцидентите, но македонският автобус е имал нещастието да застане между двете огради“, обясни той. 
Румен Миланов обърна внимание, че у нас изоставаме в поддържането и обзавеждането на пътната система. Спорна е и темата дали мантинела или бетонни прегради осигуряват по-добрата защита.

„При бетонните ограждения има леко връщане на автомобила като пинг-понг. Добре е използването на такива на мостове“, коментира още бившият директор, предава NOVA.

Related posts

Последен ден от преговорите за кабинет с „Продължаваме промяната“

Дани Тренчева

Борят се за живота на дете, пострадало при катастрофата в Бургаско

admin

Още 6,4 млн. лева за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития

Дани Тренчева

Православната църква чества Св. Равноапостолна Нина

Дани Тренчева

Илияна Йотова: Последното нещо, от което трябва да се правят икономии, е образованието и науката

Дани Тренчева

Ръководителите на специализираните съд и прокуратура за закриването им

admin

Leave a Comment