03.10.2023
България

Миланов: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ „Струма“

Малко вероятно е пътят да е основната причина за катастрофата на АМ  „Струма“, въпреки, че маркировка в този участък няма. Това каза в ефира на „Офанзива“ бившият директор на ГДБОП Румен Миланов. По думите му въпросителните около инцидента са много. 

„Влизането към площадката за почивка на пътя става през чупка, а не през крива, която да подведе водача. Защо при една плавна траектория той не е успял да овладее автобуса? Дали са блокирали колелата, дали водачът не е бил в състояние да управлява превозното средство? Отговори на всичко това ще даде експертизата. Влизането в разделителната ивица обикновено е благоприятно и намалява инцидентите, но македонският автобус е имал нещастието да застане между двете огради“, обясни той. 
Румен Миланов обърна внимание, че у нас изоставаме в поддържането и обзавеждането на пътната система. Спорна е и темата дали мантинела или бетонни прегради осигуряват по-добрата защита.

„При бетонните ограждения има леко връщане на автомобила като пинг-понг. Добре е използването на такива на мостове“, коментира още бившият директор, предава NOVA.

Related posts

Левски подчини Лудогорец в Разград

Фармацевтите ще получават по 10 лв. за обработена рецепта за COVID-19

Дани Тренчева

При нови ограничения: Кабинетът с 10 мерки за помощ на бизнеса и гражданите

Дани Тренчева

В какъв размер е платеният отпуск за две и повече деца

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Трима са ранените снощи при верижна катастрофа на АМ „Струма“ в посока София, близо до пътен възел „Долна Диканя“

admin

Leave a Comment