28.05.2024
България

Местят избора за председател на ВКС в друга сграда

Единодушно пленумът на Висшия съдебен съвет /ВСС/ реши, че процедурата по избор на председател на Върховния касационен съд /ВКС/ ще трябва да се състои по изключение в друга сграда.

Предложението за смяна на залата дойде от главния секретар на ВСС, според когото заседателната зала на Съвета е малка и няма как да бъдат спазени противоепидемичните мерки. Освен това броят на заразените расте, а в същото време има много желаещи да следят процедурата.

За да решат казуса, от ВСС са изпратили писмо до Националния институт на правосъдието /НИП/, откъдето са получили уверение, че могат да ползват голяма зала.

Сградата на НИП и ВСС са една до друга. Сегашният председател на ВКС, Лозан Панов, чийто мандат изтича през февруари, поиска повече детайли около това колко човека ще има в залата, къде ще бъдат разположени журналистите и ще има ли излъчване на живо.

В рамките на кратката дискусия стана ясно, че медиите ще следят процедурата от съседна зала, а излъчване ще има в интернет.

Източник: БТА

Related posts

Мъгли в равнините, дневните температури до 12 градуса

admin

МВР „санкционира“ водачките в Пловдив

admin

Апостол Апостолов за изказването на Стилиян Петров: Живеем в демократично общество и всеки има правото да избере за кой от кандидатите за президент на БФС да гласува, но явно някои хора не разбират това

Дани Тренчева

Задържаха двама младежи за въоръжен грабеж

admin

Първи съмнения за Омикрон у нас

Дани Тренчева

Убийство на жена в София, задържан е синът ѝ

admin

Leave a Comment