09.08.2022
България

МВнР привика турския посланик заради злоупотреби с агитация и пропагандни действия по изборите

На 18 ноември 2021 г. бе проведена среща между постоянния секретар на Министерството на външните работи на Република България Иван Кондов и извънредния и пълномощен посланик на Република Турция в София Айлин Секизкьок, във връзка с произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на България и за народни представители на 14 ноември 2021 г., включително предстоящия втори тур на президентските избори на 21 ноември 2021 г.

На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на официални лица, турски политически лидери, изселнически организации и медии с предизборна агитация и призиви в Република Турция за гласуване в полза на политическа партия у нас.

Българската страна изрази очакване турските институции и официални лица категорично да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в България, по време на предстоящия втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 г.

Related posts

Задържаха младеж от Дупница, продавал наркотици в „Студентски град“

admin

Румен Радев: Има риск да загубим въздушния си суверенитет

Прогноза за времето 2 март 2022

Дани Тренчева

Стефан Янев: Коалицията се управлява през мобилните телефони

admin

Протест в подкрепа на Украйна пред президентството

Дани Тренчева

Прокуратурата назначи проверка по надзор за законността във връзка с няколко трагични случая в домове за възрастни хора във Варна

Дани Тренчева

Leave a Comment