25.05.2024
България

МВнР привика турския посланик заради злоупотреби с агитация и пропагандни действия по изборите

На 18 ноември 2021 г. бе проведена среща между постоянния секретар на Министерството на външните работи на Република България Иван Кондов и извънредния и пълномощен посланик на Република Турция в София Айлин Секизкьок, във връзка с произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на България и за народни представители на 14 ноември 2021 г., включително предстоящия втори тур на президентските избори на 21 ноември 2021 г.

На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на официални лица, турски политически лидери, изселнически организации и медии с предизборна агитация и призиви в Република Турция за гласуване в полза на политическа партия у нас.

Българската страна изрази очакване турските институции и официални лица категорично да се въздържат от пропагандни действия и политически послания, имащи отношение към изборния процес в България, по време на предстоящия втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 г.

Related posts

Лекари спасиха ученик употребил дрога

admin

Разкриха причината за скандала и стрелбата на бензиностанция в София

Проф. Маргарита Апостолова: Хората с определен брой антитела могат да получат зелен сертификат

Дани Тренчева

Столичната полиция задържа шофьор с невалидна книжка и полицейска лампа в колата

admin

2004 са новозаразените у нас

Дани Тренчева

Президентът очаква от правителството промените в цените на електроенергията, на енергоносителите да бъдат поносими за българите

admin

Leave a Comment