25.04.2024
Covid-19 Свят

Маските стават задължителни и на открито в Гърция за празниците

Гърция заяви, че маските за лице ще бъдат задължителни както на закрито, така и на открито, за да се ограничи разпространението на коронавируса по време на коледните и новогодишните събирания. Повече от 20 000 души са починали от вируса, а над 600 в момента са в интензивно отделение.

„По време на празничния сезон има голяма мобилност и големи тълпи се събират на открито. От петък маските ще бъдат задължителни на всички закрити и открити места“, заяви пред репортери министърът на здравеопазването Танос Плеврис и добави, че мярката ще остане в сила поне до 2 януари.

Всички обществени коледни и новогодишни празненства са отменени, а пристигащите пътници са призовани да се тестват на втория и четвъртия ден след пристигането си, добави министърът. През следващите дни ще бъдат обявени допълнителни ограничения за развлеченията, спорта и работата от разстояние за периода след 3 януари, каза Плеврис.

„Не само коронавирусът е опасен в живота. Фалитът също е опасен, както и безработицата“, заяви министърът на развитието Адонис Георгиадис пред Mega TV тази седмица. Въпреки че са извършени над 16,5 милиона ваксинации, включително почти 3,0 милиона подсилващи ваксини, властите срещат трудности с убеждаването на гърците над 60 години да си сложат инжекция. Наложена е месечна глоба от 100 евро, за да бъдат убедени възрастните хора да си поставят поне една ваксина до средата на януари.

Източник: NOVA

Related posts

Голям ръст на карантинираните учители и ученици от началото на учебната година

Дани Тренчева

1 720 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през изминалите 24 часа

Земетресение в Югоизточна Турция

Дани Тренчева

Едномесечно бебе с COVID-19 е настанено в болница в Шумен

Дани Тренчева

113 са новите случаи на КОВИД-19 у нас

ЕС ще започне да ваксинира деца срещу ковид от 13 декември

Дани Тренчева

Leave a Comment