17.06.2024
България

Липсват повече от 300 хил. литра вина от данъчен склад

Липси на 319 241 литра бели и червени вина установиха митнически служители при проверка на данъчен склад в област Хасково, съобщиха от Агенция „Митници“. 

Проверката е била направена в края на януари. Митническа мобилна група извършила инвентаризация на наличностите в данъчен склад, в който според издадения лиценз се осъществява производство на тихи вина, както и ферментация, съхранение, купажиране, филтриране, отлежаване и стабилизиране на вина.  Установено е, че всички съдове за съхранение са празни, а средствата за измерване са демонтирани. Митническите служители откриват липси на над 90 000 литра червено вино и на над 228 000 литра бяло вино или общо в обекта не са намерени 319 241 литра вино, което фигурира в дневника за складовата наличност. 

Данъчнозадълженото лице твърди, че средствата за измерване, които съгласно нормативните изисквания нямат онлайн връзка с митници, са демонтирани поради проблем с електрозахранването и признава, че не е извършило задължителната по закон инвентаризация в края на 2021 г. На митническите служители не са били представени и документи за реализиране на акцизната стока. 

Във връзка с констатациите до момента, на лицето са съставени два акта за нарушение по ЗАДС. Продължават проверките, с които да се установят всички обстоятелства по реализацията на липсващата стока, която би могла да бъде използвана и като суровина за нелегално производство на дестилати и високоалкохолни напитки. Уведомена е и НАП за установяване начисляването на ДДС за липсващите стоки.

Related posts

Приключи първата кампания от традиционната акция „Зима“

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Дневен хороскоп за 19 януари 2022

Дани Тренчева

Няма случаи на варианта Омикрон у нас

Дани Тренчева

Православната църква чества пренасяне мощите на св. Йоан Златоуст

Дани Тренчева

Нови 1403 случая на коронавирус и 11 починали за последното денонощие

admin

Leave a Comment