03.06.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Кукерски фестивал 2022 се отлага поради зачестилите случаи на заразени от Ковид-19, предстои да бъде насрочена нова дата за провеждането му

На проведена среща днес между кмета Илко Стоянов и представители на кукерските групи от Благоевград бе взето решение фестивалът, насрочен за 9 януари да бъде отложен. Причината е високият ръст на заболели от Ковид-19 през последните дни.  Кметът Стоянов и всички представители на кукерските групи стигнаха до съвместното решение да бъде избрана нова дата. Тя все още не е ясна, но до края на месец януари ще бъде проведена допълнителна работна среща за фиксиране на дата за провеждането на фестивала.

 Предложението на кмета Илко Стоянов е новата дата да бъде в седмицата на прошката и да се пристъпи към създаването на традиционен фестивал, който да се съчетае с празника Сирни Заговезни. Той допълни още, че идеята му е да бъдат поканени кукери от цялата област.

По време на срещата всеки заинтересован имаше възможността да изкаже своите виждания за по-доброто и интересно провеждане на фестивала и да изложи мотивите си за изместването на Кукерски фестивал 2022 година.

Related posts

МРРБ удължи с 2 години срока за откриване на участък от АМ“Струма“-Благоевград-Крупник

Абитуриент от Сатовча се хвърли с колата си в дере и загина

Повторно обсъждат общински дълг за близо 2 милиона лева в Сандански

admin

Заловиха 44-годишна жена да шофира след употреба на наркотик в Благоевград

Петър Петров

Откраднаха 1000 лв. от жилище в с. Дагоново

Дани Тренчева

След дълго чакане, мостът на Симитли вече е отворен

Leave a Comment