17.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Кукерски фестивал 2022 се отлага поради зачестилите случаи на заразени от Ковид-19, предстои да бъде насрочена нова дата за провеждането му

На проведена среща днес между кмета Илко Стоянов и представители на кукерските групи от Благоевград бе взето решение фестивалът, насрочен за 9 януари да бъде отложен. Причината е високият ръст на заболели от Ковид-19 през последните дни.  Кметът Стоянов и всички представители на кукерските групи стигнаха до съвместното решение да бъде избрана нова дата. Тя все още не е ясна, но до края на месец януари ще бъде проведена допълнителна работна среща за фиксиране на дата за провеждането на фестивала.

 Предложението на кмета Илко Стоянов е новата дата да бъде в седмицата на прошката и да се пристъпи към създаването на традиционен фестивал, който да се съчетае с празника Сирни Заговезни. Той допълни още, че идеята му е да бъдат поканени кукери от цялата област.

По време на срещата всеки заинтересован имаше възможността да изкаже своите виждания за по-доброто и интересно провеждане на фестивала и да изложи мотивите си за изместването на Кукерски фестивал 2022 година.

Related posts

Около 130 000 лв. са нужни за ремонт на опожарения блок в Благоевград

Дани Тренчева

Върнаха делото за огромния пожар в Кресненското дефиле

Дани Тренчева

23-г. монголец пребит зверски в Благоевград, издирват нападателите

Болницата в Благоевград с три пъти по-високи сметки за ток и газ

Дани Тренчева

Благоевградският кризисен щаб постанови спешно укрепване на газопровода

Дани Тренчева

Свободни места в елитната Национална гвардейска част

admin

Leave a Comment