28.11.2022
Политика

Костадин Костадинов: Ако Елена Гунчева е принципна, да си подаде оставката още днес

Ако Елена Гунчева твърди, че действително е толкова принципна, нека да си подаде оставката още днес. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“ и председател на парламентарната група на партията.

Костадинов коментира решението на народния представител от партията Елена Гунчева, обявено от нея чрез поредица от постове във Фейсбук, да напусне „Възраждане“ и Народното събрание, обявявайки като аргумент, че не вярва на лидера на партията.

Според Костадин Костадинов тя няма да напусне българския парламент.

„Защо тя днес не си подава оставката? Това, че е в болничен, не пречи. Оставката се депозира и може дори да се изпрати по пощата. Ако тя действително твърди, че е толкова принципна, нека да си подаде оставката още днес“, призова той.

„Какво ще се случи, ако по една случайност третият мандат се осъществи и се създаде правителство тип „Франкенщайн“? Мога да се хвана на бас, че тя няма да си подаде оставката“, допълни Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ посочи, че няма как да знае дали на Гунчева е обещавано някакво поощрение, за да вземе решението си да напусне партията. Той припомни, че тя не присъства на вота на недоверие, който успя да свали правителството, изтъквайки за това здравословни причини.

„Най-отявленият критик на правителството в нашата група, който дори твърдеше, че сме много меки и не нападаме достатъчно, не дойде да гласува за вота на недоверие“, коментира Костадинов.

Related posts

Депутати с остри критики към кабинета, „Възраждане” поиска оставката му

Дани Тренчева

МВнР с позиция относно злонамерени антибългарски коментари от страна на политици и общественици в Република Северна Македония

admin

„Възраждане“ внася проект за изменение на Закона за Комисията за финансов надзор

Дани Тренчева

Радостин Василев: ИТН предаде българския народ

Президентът Румен Радев ще посети утре Пловдив

admin

Депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала по време на президентското слово

Дани Тренчева

Leave a Comment