13.07.2024
Политика

Костадин Костадинов: Ако Елена Гунчева е принципна, да си подаде оставката още днес

Ако Елена Гунчева твърди, че действително е толкова принципна, нека да си подаде оставката още днес. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“ и председател на парламентарната група на партията.

Костадинов коментира решението на народния представител от партията Елена Гунчева, обявено от нея чрез поредица от постове във Фейсбук, да напусне „Възраждане“ и Народното събрание, обявявайки като аргумент, че не вярва на лидера на партията.

Според Костадин Костадинов тя няма да напусне българския парламент.

„Защо тя днес не си подава оставката? Това, че е в болничен, не пречи. Оставката се депозира и може дори да се изпрати по пощата. Ако тя действително твърди, че е толкова принципна, нека да си подаде оставката още днес“, призова той.

„Какво ще се случи, ако по една случайност третият мандат се осъществи и се създаде правителство тип „Франкенщайн“? Мога да се хвана на бас, че тя няма да си подаде оставката“, допълни Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ посочи, че няма как да знае дали на Гунчева е обещавано някакво поощрение, за да вземе решението си да напусне партията. Той припомни, че тя не присъства на вота на недоверие, който успя да свали правителството, изтъквайки за това здравословни причини.

„Най-отявленият критик на правителството в нашата група, който дори твърдеше, че сме много меки и не нападаме достатъчно, не дойде да гласува за вота на недоверие“, коментира Костадинов.

Related posts

ПП нарече „спекулации“ разпространявания в някои медии списък на проектоправителство

Дани Тренчева

ИТН: Зеленият сертификат убива бизнеса. ГЕРБ: Всеки без сертификат застрашава здравето на другите

Дани Тренчева

ВОТЪТ ПО ОБЛАСТИ: Кой къде води след изборите 2 в 1

Дани Тренчева

Купуваме още осем самолета F-16 блок 70

admin

Бойко Борисов: За ГЕРБ ново правителство в този парламент е идеалният вариант

admin

Румен Радев наложи вето върху част от промените в Изборния кодекс

admin

Leave a Comment