18.06.2024
България Политика

Костадинов: Приеме ли се зеленият сертификат за депутатите, влизаме с нашите избиратели в НС

Приеме ли се зеленият сертификат за влизане в НС, ще поканим нашите 127 хиляди избиратели да влязат с нас в парламента. Това заяви в ефира на „Твоят ден” лидерът на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов. По думите му това ще е акт на връщане на властта в ръцете на народа.

„Време е представителната демокрация да се превърне в пряка. 80% от българите не желаят да се ваксинират. Правителството извършва репресия по тази тема, няма как да го одобрим. Скоро ще им се наложи да се сблъскат с гнева на народа. Зеленият сертификат е незаконен и дискриминационен”, обясни той.

Според Костадинов разлика между кабинета на Кирил Петков и този на бившия премиер Бойко Борисов няма.

„Не виждам разлика в политиките им. Същите мерки, които бяха наложени се продължиха от служебния кабинет и ще продължат да се налагат от кабинета на Петков, дори ще бъдат засилени. А част от риториката на управляващите беше свързана с критики към ограничителните мерки”, допълни лидерът на „Възраждане”.

Належащите проблеми пред българското общество са в съвсем различна посока, смята още той.

„Ще внесем законопроект за промяна в закона за енергетиката. Целта е да се даде възможност на КЕВР да може да преразпределя квотите на регулирания пазар няколко пъти в годината, а не един път. Евтиният ток за износ да се преразпределя на вътрешния пазар, за да не купуват немските пенсионери евтин български ток”, коиментира Костандинов.

Той припомни, че „Възраждане” внесе и свой законопроект за реформа в съдебната система, в посока, която се споделя и от другите партии.

„Готови сме да обсъдим нашия законопроект и да приемем и други предложения. Съдебната система трябва да се отърве от Иван Гешев и като цяло от институцията главен прокурор”, добави Костадин Костадинов.

Related posts

Рашков отказал да получи призовка за АМ „Хемус“

admin

Прогноза за времето 6 януари 2022

Дани Тренчева

ЦИК готви нова обществена поръчка за доставка на още машини за изборите

Дани Тренчева

Петима са ранени при челен сблъсък на две коли на пътя Варна-Бургас, между тях и две деца

admin

Прокуратурата и ОССЕ обсъдиха мерките за гарантиране честността на изборите у нас

Дани Тренчева

България и РС Македония отбелязват 120 г. от смъртта на Гоце Делчев поотделно

admin

Leave a Comment