03.12.2023
Петрич Пулсът на Югозапада

Конкурс за домашно червено вино за празника на лозаря в община Петрич

Готов е регламентът за провеждането на превърналия се в прекрасна и дългогодишна традиция конкурс „Най-добро домашно червено вино“ в Петрич.

Този път производителите ще трябва да се представят с вино от реколта 2021 година. Участниците могат да представят домашно червено вино, произведено от различни сортове грозде (от един сорт или букет от сортове). Виното се предава при записването за участие в конкурса в еднакви стъклени тъмни бутилки (с вместимост не по-малко от 0,7 л.), осигурени от организатора на конкурса – Община Петрич. 

Записването за участие в конкурса „Най-добро домашно червено вино“ е до февруари 11 (петък) на адрес – Общинска администрация Петрич, ул.” Цар Борис ІІІ “ № 24, партер – стая 108, тел. 69 104. 

В деня на конкурса 14 февруари жури от специалисти ще оцени качествата на предоставено вино и ще подреди класирането. Това ще стане по метода „сляпа дегустация“. Осигурени са награди от Община Петрич за класираните на първите шест места винопроизводители– предметна награда, грамота и плакет. Първият ще бъде удостоен с титлата „Цар на виното“. Награждаването ще се състои при местността „Хановете”, с. Ръждак.

Конкурсът ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки, въведени от министъра на здравеопазването и РЗИ- Благоевград, актуални към деня на провеждането.

Related posts

Делегация от Република Косово на посещение и обмяна на опит в Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград

Богата програма за празника на Симитли – Рождество на Пресвета Богородица

admin

Кметът на Симитли Апостол Апостолов бе официален гост на тържественото отбелязване на 20-ата годишнина от създаването на Басейнова дирекция – Благоевград

admin

Напомняне! Част от улиците в град Симитли ще бъдат с нарушено водоподаване

Дани Тренчева

Раниха мъж с нож при конфликт в Кюстендилско

Дани Тренчева

1 550 лв. бяха събрани по време на благотворителен базар, организиран от ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново

Дани Тренчева

Leave a Comment