29.06.2022
Петрич Пулсът на Югозапада

Конкурс за домашно червено вино за празника на лозаря в община Петрич

Готов е регламентът за провеждането на превърналия се в прекрасна и дългогодишна традиция конкурс „Най-добро домашно червено вино“ в Петрич.

Този път производителите ще трябва да се представят с вино от реколта 2021 година. Участниците могат да представят домашно червено вино, произведено от различни сортове грозде (от един сорт или букет от сортове). Виното се предава при записването за участие в конкурса в еднакви стъклени тъмни бутилки (с вместимост не по-малко от 0,7 л.), осигурени от организатора на конкурса – Община Петрич. 

Записването за участие в конкурса „Най-добро домашно червено вино“ е до февруари 11 (петък) на адрес – Общинска администрация Петрич, ул.” Цар Борис ІІІ “ № 24, партер – стая 108, тел. 69 104. 

В деня на конкурса 14 февруари жури от специалисти ще оцени качествата на предоставено вино и ще подреди класирането. Това ще стане по метода „сляпа дегустация“. Осигурени са награди от Община Петрич за класираните на първите шест места винопроизводители– предметна награда, грамота и плакет. Първият ще бъде удостоен с титлата „Цар на виното“. Награждаването ще се състои при местността „Хановете”, с. Ръждак.

Конкурсът ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки, въведени от министъра на здравеопазването и РЗИ- Благоевград, актуални към деня на провеждането.

Related posts

Семейство с две деца остана без дом след пожар в Петричко

Дани Тренчева

В село Брежани запалват коледните светлини и посрещат Дядо Коледа на 18 декември

Дани Тренчева

Руски гражданин, издирван от САЩ с мярка „временно задържане“

admin

125 бебета са проплакали в община Симитли през 2021 година

Дани Тренчева

Огнище на африканска чума по свинете е установено в Благоевградско

Дани Тренчева

Медици от Благоевград с отличия на годишните награди на БЛС

Дани Тренчева

Leave a Comment