29.05.2024
Петрич Пулсът на Югозапада

Конкурс за домашно червено вино за празника на лозаря в община Петрич

Готов е регламентът за провеждането на превърналия се в прекрасна и дългогодишна традиция конкурс „Най-добро домашно червено вино“ в Петрич.

Този път производителите ще трябва да се представят с вино от реколта 2021 година. Участниците могат да представят домашно червено вино, произведено от различни сортове грозде (от един сорт или букет от сортове). Виното се предава при записването за участие в конкурса в еднакви стъклени тъмни бутилки (с вместимост не по-малко от 0,7 л.), осигурени от организатора на конкурса – Община Петрич. 

Записването за участие в конкурса „Най-добро домашно червено вино“ е до февруари 11 (петък) на адрес – Общинска администрация Петрич, ул.” Цар Борис ІІІ “ № 24, партер – стая 108, тел. 69 104. 

В деня на конкурса 14 февруари жури от специалисти ще оцени качествата на предоставено вино и ще подреди класирането. Това ще стане по метода „сляпа дегустация“. Осигурени са награди от Община Петрич за класираните на първите шест места винопроизводители– предметна награда, грамота и плакет. Първият ще бъде удостоен с титлата „Цар на виното“. Награждаването ще се състои при местността „Хановете”, с. Ръждак.

Конкурсът ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки, въведени от министъра на здравеопазването и РЗИ- Благоевград, актуални към деня на провеждането.

Related posts

БЧК– Благоевград продължава раздаването на хранителни продукти

Дани Тренчева

Две коли в сблъсък на кръстовище в кв. “Запад” в Благоевград

Председателят на ОбС – Банско К. Загорчин: Стига спекулации със зоната около хижа „Г. Делчев“, 90% от нея е частна, никой още не е поискал да строи

admin

Александър Тасев спечели първо място в клас МХ65 в традиционния мотокрос „Grand prix Бобошево“

Дани Тренчева

Агресия на пътя между Петрич и Рупите! Лек автомобил е със счупени стъкла след…

admin

Доброволци зарадваха възрастни хора от Банско преди Великден

admin

Leave a Comment