23.01.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Коледарчетата от филиал „Ян Бибиян“ на Детска градина „Радост“ орисаха с добро община Симитли

Малките коледарчета от филиал „Ян Бибиян“ на Детска градина „Радост“ с възпитатели Кристина Стоилкова и Гроздан Докузов орисаха за здраве и берекет община Симитли. Прага на общинска администрация прекрачиха с песента „Стани Нине, господине“.

Заедно с децата и техните възпитатели в община Симитли дойде директорът на Детска градина „Радост“ Виктория Янчева, която поздрави кмета Апостолов и служителите на общината по повод предстоящите коледно – новогодишни празници.

Пременени в традиционни народни носии, децата поздравиха кмета – Апостол Апостолов, заместник – кмет Евгения Георгиева, председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и служителите в администрацията.

По стар обичай, малките коледарчета зарадваха домакините си с благослов за здраве, берекет и сполука. Освен с традиционни коледарски песни, децата се бяха подготвили и с наричане и пожелания за успешна 2022 година.

„Бъдете здрави, щастливи и не спирайте да ни радвате. Ще ви чакаме и догодина!“, благодари им, докоснат от добротата и детската чистота, домакинът на тържеството – кмета Апостол Апостолов. Той пожела на тях и на семействата им весело посрещане на коледните и новогодишни празници.

По стар български обичай, кметът дари коледарчетата с кравайчета, желязна пара и пакети лакомства, след което разчупи и питката с паричката. В детската градина бяха приготвили специална постна питка с паричка, която се падна Ангел Петров.

Related posts

Дядо Коледа бе посрещнат празнично във филиал Полето на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Общината в Белица ще съдейства за укрепване на къщата, в която се заби камион

Дани Тренчева

Липса на тестове за COVID-19 в Дупница

Дани Тренчева

Коледните светлини в село Черниче ще засияят тържествено на 20 декември

Дани Тренчева

Млад мъж се опита да се самоубие в центъра на Благоевград

Дани Тренчева

Евродепутатът Ангел Джамбазки повежда листата на ВМРО в област Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment