23.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Коледарчетата от филиал „Ян Бибиян“ на Детска градина „Радост“ орисаха с добро община Симитли

Малките коледарчета от филиал „Ян Бибиян“ на Детска градина „Радост“ с възпитатели Кристина Стоилкова и Гроздан Докузов орисаха за здраве и берекет община Симитли. Прага на общинска администрация прекрачиха с песента „Стани Нине, господине“.

Заедно с децата и техните възпитатели в община Симитли дойде директорът на Детска градина „Радост“ Виктория Янчева, която поздрави кмета Апостолов и служителите на общината по повод предстоящите коледно – новогодишни празници.

Пременени в традиционни народни носии, децата поздравиха кмета – Апостол Апостолов, заместник – кмет Евгения Георгиева, председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и служителите в администрацията.

По стар обичай, малките коледарчета зарадваха домакините си с благослов за здраве, берекет и сполука. Освен с традиционни коледарски песни, децата се бяха подготвили и с наричане и пожелания за успешна 2022 година.

„Бъдете здрави, щастливи и не спирайте да ни радвате. Ще ви чакаме и догодина!“, благодари им, докоснат от добротата и детската чистота, домакинът на тържеството – кмета Апостол Апостолов. Той пожела на тях и на семействата им весело посрещане на коледните и новогодишни празници.

По стар български обичай, кметът дари коледарчетата с кравайчета, желязна пара и пакети лакомства, след което разчупи и питката с паричката. В детската градина бяха приготвили специална постна питка с паричка, която се падна Ангел Петров.

Related posts

Учениците от 5 клас на Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ пожелаха весели празници на всички чрез инициативата „Направи това“

Дани Тренчева

От популацията на костенурки и змии в Кресненското дефиле зависи трасето на АМ „Струма“

admin

Град Гоце Делчев – домакин на Земеделски форум „От фермата до твоята трапеза“

admin

Започна подготовката за традиционния коледен футболен турнир в Симитли в памет на Иван Янчев

Дани Тренчева

Младеж от Петрич блъсна и уби пешеходец

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов бе официален гост на тържественото откриване на Академичната 2022/ 2023 г. в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Leave a Comment