23.01.2022
Covid-19 България

КНСБ подкрепи зелените сертификати за работещите

Изискването за предоставяне на зелени сертификати от работещите е по-добра алтернатива от въвеждането на по-строги мерки за ограничаване разпространението на Covid-19. Това се казва в специална позиция по темата на КНСБ.

В становището на КНСБ се подчертава, че зелените сертификати са по-благоприятната алтернатива на по-тежки мерки, прилагани по-рано, като ограничаване правото на придвижване, затваряне на обекти с обществено предназначение и на отделни бизнеси.

Синдикалистите настояват заповедта на министъра на здравеопазването да бъде допълнена спешно с клаузи, уреждащи осигуряването на антигенни тестове, които да са безплатни, както за работниците, така и за работодателите, в това число да се уреди безплатното пробовземане на антигенните тестове от лабораториите, когато такова изискване е свързано с необходимостта за упражняване на съответната професия.

Държавните органи да гарантират, че самите безплатни тестове ще стигнат своевременно до нуждаещите се работещи и работодатели е друго искане на синдиката.

Related posts

Преди Нова година: Каква е цената на свинското месо

Дани Тренчева

КПКОНПИ: Шефът на МБАЛ „Лозенец” сключил договор сам със себе си

Дани Тренчева

При нови ограничения: Кабинетът с 10 мерки за помощ на бизнеса и гражданите

Дани Тренчева

Предлагат увеличение на пенсиите от 1 януари

Дани Тренчева

Възстановено е движението през Хаинбоаз

Дани Тренчева

Временен ваксинационен пункт в ЮЗУ

Дани Тренчева

Leave a Comment