16.08.2022
Covid-19 България

КНСБ подкрепи зелените сертификати за работещите

Изискването за предоставяне на зелени сертификати от работещите е по-добра алтернатива от въвеждането на по-строги мерки за ограничаване разпространението на Covid-19. Това се казва в специална позиция по темата на КНСБ.

В становището на КНСБ се подчертава, че зелените сертификати са по-благоприятната алтернатива на по-тежки мерки, прилагани по-рано, като ограничаване правото на придвижване, затваряне на обекти с обществено предназначение и на отделни бизнеси.

Синдикалистите настояват заповедта на министъра на здравеопазването да бъде допълнена спешно с клаузи, уреждащи осигуряването на антигенни тестове, които да са безплатни, както за работниците, така и за работодателите, в това число да се уреди безплатното пробовземане на антигенните тестове от лабораториите, когато такова изискване е свързано с необходимостта за упражняване на съответната професия.

Държавните органи да гарантират, че самите безплатни тестове ще стигнат своевременно до нуждаещите се работещи и работодатели е друго искане на синдиката.

Related posts

СЗО: Какво е постковид и състояние и какви са неговите симптоми

Дани Тренчева

Омбудсманът настоя за увеличение на компенсациите за битовите потребители на природен газ

Дани Тренчева

Ивайло Мирчев: Планът за приемане на еврото влиза в Министерския съвет

admin

Кунчев обяви при какви условия ще се затягат COVID мерките на национално ниво

Дани Тренчева

Ковид-19 за последното денонощие

admin

Баневи осъдиха България в Страсбург и заради изказвания на Гешев

Дани Тренчева

Leave a Comment