21.02.2024
Covid-19 България

КНСБ подкрепи зелените сертификати за работещите

Изискването за предоставяне на зелени сертификати от работещите е по-добра алтернатива от въвеждането на по-строги мерки за ограничаване разпространението на Covid-19. Това се казва в специална позиция по темата на КНСБ.

В становището на КНСБ се подчертава, че зелените сертификати са по-благоприятната алтернатива на по-тежки мерки, прилагани по-рано, като ограничаване правото на придвижване, затваряне на обекти с обществено предназначение и на отделни бизнеси.

Синдикалистите настояват заповедта на министъра на здравеопазването да бъде допълнена спешно с клаузи, уреждащи осигуряването на антигенни тестове, които да са безплатни, както за работниците, така и за работодателите, в това число да се уреди безплатното пробовземане на антигенните тестове от лабораториите, когато такова изискване е свързано с необходимостта за упражняване на съответната професия.

Държавните органи да гарантират, че самите безплатни тестове ще стигнат своевременно до нуждаещите се работещи и работодатели е друго искане на синдиката.

Related posts

Почитаме Св. ап. Онисим. Преп. Евсевий Сирийски

Дани Тренчева

НОИ с горещ телефон за пенсионни консултации

Дани Тренчева

Христо Иванов за българския вариант на закона „Магнитски“

admin

СЗОК работи в нарушение на новите мерки заради липсата на достатъчно персонал със зелен сертификат

Дани Тренчева

Всички ученици обратно в клас, ще се тестват веднъж седмично

Дани Тренчева

16 г. затвор за младеж, убил дядо по особено жесток начин

admin

Leave a Comment