22.10.2024
Covid-19 България

КНСБ подкрепи зелените сертификати за работещите

Изискването за предоставяне на зелени сертификати от работещите е по-добра алтернатива от въвеждането на по-строги мерки за ограничаване разпространението на Covid-19. Това се казва в специална позиция по темата на КНСБ.

В становището на КНСБ се подчертава, че зелените сертификати са по-благоприятната алтернатива на по-тежки мерки, прилагани по-рано, като ограничаване правото на придвижване, затваряне на обекти с обществено предназначение и на отделни бизнеси.

Синдикалистите настояват заповедта на министъра на здравеопазването да бъде допълнена спешно с клаузи, уреждащи осигуряването на антигенни тестове, които да са безплатни, както за работниците, така и за работодателите, в това число да се уреди безплатното пробовземане на антигенните тестове от лабораториите, когато такова изискване е свързано с необходимостта за упражняване на съответната професия.

Държавните органи да гарантират, че самите безплатни тестове ще стигнат своевременно до нуждаещите се работещи и работодатели е друго искане на синдиката.

Related posts

Вероятно в началото на 2022 г. у нас ще пристигне ваксината срещу COVID-19 за деца

Дани Тренчева

 Румен Радев: Догодина България категорично ще се присъедини към Шенген

admin

Въоръжен грабеж в офис за разплащания в София

Дани Тренчева

Садистът, нарязал 18-годишната Дебора с макетен нож, е пребил зверски млад мъж през 2019г.

admin

COVID картата на България се оцвети в червено и тъмночервено 

Дани Тренчева

25 пияни и 13 дрогирани шофьори са заловени за 24 часа при акция на МВР

admin

Leave a Comment