26.04.2024
Covid-19 България

КНСБ подкрепи зелените сертификати за работещите

Изискването за предоставяне на зелени сертификати от работещите е по-добра алтернатива от въвеждането на по-строги мерки за ограничаване разпространението на Covid-19. Това се казва в специална позиция по темата на КНСБ.

В становището на КНСБ се подчертава, че зелените сертификати са по-благоприятната алтернатива на по-тежки мерки, прилагани по-рано, като ограничаване правото на придвижване, затваряне на обекти с обществено предназначение и на отделни бизнеси.

Синдикалистите настояват заповедта на министъра на здравеопазването да бъде допълнена спешно с клаузи, уреждащи осигуряването на антигенни тестове, които да са безплатни, както за работниците, така и за работодателите, в това число да се уреди безплатното пробовземане на антигенните тестове от лабораториите, когато такова изискване е свързано с необходимостта за упражняване на съответната професия.

Държавните органи да гарантират, че самите безплатни тестове ще стигнат своевременно до нуждаещите се работещи и работодатели е друго искане на синдиката.

Related posts

От утре изплащат добавката за ваксинирани пенсионери

Дани Тренчева

С колко са се повишили горивата през март

admin

Разменените бебета вече са при биологичните си родители

admin

Над 180 хил. изтегляния на приложението на НАП за проверка на касови бележки

Дани Тренчева

Прокуратурата се самосезира заради информацията за изтичане на лични данни

Дани Тренчева

Навръх Коледа: Увеличава се размерът на пенсиите

Дани Тренчева

Leave a Comment