28.01.2023
Пулсът на Югозапада Симитли

Кметът на Симитли Апостол Апостолов удовлетвори искането на жителите на кв. „Ораново“! До броени дни отваря врати детска ясла

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов удовлетвори искането на жителите на кв. „Ораново“ – да има детска ясла, която да посещават техните деца. Преди няколко години, заради липсата на интерес от страна на родителите на деца, яслата в квартала е закрита, но сега се оказва, че има голяма нужда от разкриването на такава.

Поради тази причина кметът на община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров проведоха няколко срещи с родители, за да чуят тяхното искане. На срещите присъства и бившият председател на Общински съвет Симитли Владимир Христов, който оказа голямо съдействие за отварянето на ясла в кв. „Ораново“.

След срещите, на които е станало ясно, че има голяма нужда от разкриването на ясла, кметът Апостол веднага е задействал процедура по разкриването на такава. В момента текат строително – ремонтни дейности в Детска градина „Радост“, филиал „Ораново“ за създаването на необходимите условия и разкриването на ясла.

Очаква се дейностите да приключат до броени дни. Веднага след това ще започне и приемът на деца.

Related posts

В 117 училища в Благоевградска област се учи присъствено

Дани Тренчева

Коледа без дом: Какво се случва с хората от опожарения блок в Благоевград?

Дани Тренчева

Млад мъж се опита да се самоубие в центъра на Благоевград

Дани Тренчева

Нехуманно отношение към куче от страна на служител на Общинския приют в Благоевград

admin

Постоянен арест за благоевградчаните Вили Бореца и Й. Ортакчийски – бат Дана, заловени с 90 кашона цигари „Карелия“ без бандерол

admin

Дипломатическият институт към МВнР откри ХV Зимно училище по дипломация в Сандански

Leave a Comment