29.11.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Кметът на Симитли Апостолов: Вече месеци наред сигнализираме институциите, че трябва да бъдат поставени мантинели по пътя Полето – Брежани

Десетки жители на две села в Община Симитли са готови на протести заради опасен път. В момента, ако пътувате за Брежани, ще трябва да минете по път без мантинели, под който зеят огромни пропасти. В една от тях паднал и автомобил във вторник. За щастие жертви няма, но местните хора са притеснени и искат спешни мерки.

„Не карах бързо. Опитах се да спра. Натиснах спирачката в момента, в който усетих, че колата се подхлъзва. Успях да намаля максимално скоростта малко преди пропастта. Ако имаше мантинела, тя щеше да предотврати пропадането”, разказа потърпевшият Валентин Пенчев в предаването „Здравей България“ по Нова телевизия.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов от своя страна обясни, че проблемът с липсващите мантинели вече няколко месеца се поставя на вниманието на Министерството на Регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“.

Related posts

Задържаха двама мъже от Симитли за увреждане на два паметника в гробището в кв. „Ораново“

Дани Тренчева

63-годишен шофьор изгуби контрол над автомобила си и се удари в бетонова ограда

Дани Тренчева

В Симитли представят проект „Наше село за нулеви отпадъци“

Дани Тренчева

Затвориха АМ „Струма“: Граждански протест заради затворения мост на Покровнишко шосе

Горският пожар край Банско е потушен

Дани Тренчева

В Сушица почетоха Сурва по стар стил

Дани Тренчева

Leave a Comment