09.02.2023
Пулсът на Югозапада Симитли

Кметът Апостол Апостолов ориса „Бебе 2022” на Симитли – Людмил

По традиция в Община Симитли бе отличено „Бебе 2022”. Първото бебе за град Симитли е родено на 11 януари. Неговото име е Людмил Денисов Кирилов. Той е второ дете на родителите си Валентина и Денис Кирилови. Момченцето е с размери: тегло – 4 100 гр., ръст 55 см.

Родителите на малкия Людмил получиха плакет от кмета Апостолов и огромно плюшено мече, като им пожела да бъдат живи, здрави и много щастливи.

Младата майка Валентина и акушерката Цветанка Николова пресъздадоха ритуала по поливане ръцете, тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят. 

По – късно днес в село Крупник ще бъде отличено и „Бебе 2022на община Симитли – Пламена Пламенова Иванова. Нейните родители са от село Крупник. Първата си глътка въздух тя поема на 11 януари 2022 година в болница в Благоевград. Момиченцето е с размери: тегло – 4 600 гр., ръст 53 см. Пламена е първо дете на родителите си Мартина и Пламен Иванови.

Припомняме, че 125 бебета са проплакали в община Симитли през 2021 година. Данните показват, че преобладава броят на новородените момчета – 71. Момичетата, родени в община Симитли през изминалата година, са 54.

Най – голям е броят на бебетата в град Симитли – 78, от които 43 момчета и 35 момичета. На второ място по раждаемост през 2021 година се нарежда село Крупник със 17 бебета, от които 11 момчета и 6 момичета. В село Осеново са трети по брой бебета, като за миналата година са проплакали 11 бебета, от които 7 момчета и 4 момичета.

В останалите населени места в община Симитли данните показват:

село Черниче – 4 бебета, всичките момичета;

село Полена – 6 бебета, от които 4 момчета и 2 момичета;

село Полето – 7 бебета, от които 5 момчета и 2 момичета;

село Железница – 1 бебе, момиче;

село Градево – 1 бебе, момче;

село Брежани – няма новородени бебета през 2021 година.

И нещо любопитно – през изминалата година в община Симитли е родена една двойка близнаци. Александър и Бориса от град Симитли проплакаха на 29 декември.

Related posts

Американският университет въвежда зелен сертификат за обучение

Дани Тренчева

Oбщина Благоевград пуска безплатни автобуси на Архангелова задушница

Дани Тренчева

Ясни са имената на новите депутати от област Благоевград

Дани Тренчева

Горя жилище на ул. „Тодор Александров“ в Благоевград

Дани Тренчева

Община Банско предоставя безплатно фиданки на всеки, който желае да подкрепи пчеларството

admin

Аутопсията разкри причината за смъртта на кмета на Якоруда Н. Кафелов – изстрел в дясното слепоочие на главата

admin

Leave a Comment