18.06.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Кметът Апостол Апостолов ориса „Бебе 2022” на Симитли – Людмил

По традиция в Община Симитли бе отличено „Бебе 2022”. Първото бебе за град Симитли е родено на 11 януари. Неговото име е Людмил Денисов Кирилов. Той е второ дете на родителите си Валентина и Денис Кирилови. Момченцето е с размери: тегло – 4 100 гр., ръст 55 см.

Родителите на малкия Людмил получиха плакет от кмета Апостолов и огромно плюшено мече, като им пожела да бъдат живи, здрави и много щастливи.

Младата майка Валентина и акушерката Цветанка Николова пресъздадоха ритуала по поливане ръцете, тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят. 

По – късно днес в село Крупник ще бъде отличено и „Бебе 2022на община Симитли – Пламена Пламенова Иванова. Нейните родители са от село Крупник. Първата си глътка въздух тя поема на 11 януари 2022 година в болница в Благоевград. Момиченцето е с размери: тегло – 4 600 гр., ръст 53 см. Пламена е първо дете на родителите си Мартина и Пламен Иванови.

Припомняме, че 125 бебета са проплакали в община Симитли през 2021 година. Данните показват, че преобладава броят на новородените момчета – 71. Момичетата, родени в община Симитли през изминалата година, са 54.

Най – голям е броят на бебетата в град Симитли – 78, от които 43 момчета и 35 момичета. На второ място по раждаемост през 2021 година се нарежда село Крупник със 17 бебета, от които 11 момчета и 6 момичета. В село Осеново са трети по брой бебета, като за миналата година са проплакали 11 бебета, от които 7 момчета и 4 момичета.

В останалите населени места в община Симитли данните показват:

село Черниче – 4 бебета, всичките момичета;

село Полена – 6 бебета, от които 4 момчета и 2 момичета;

село Полето – 7 бебета, от които 5 момчета и 2 момичета;

село Железница – 1 бебе, момиче;

село Градево – 1 бебе, момче;

село Брежани – няма новородени бебета през 2021 година.

И нещо любопитно – през изминалата година в община Симитли е родена една двойка близнаци. Александър и Бориса от град Симитли проплакаха на 29 декември.

Related posts

Ансамбъл „Пирин“ обявява кастинг за танцьори, артист-хористи и оркестранти

admin

С 10 млн.лева ще бъде рехабилитиран пътя Банско-хижа Вихрен

admin

Дядо Коледа бе посрещнат празнично във филиал Полето на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Преустановят водоподаването в Симитли заради изместване на довеждащ водопровод

admin

Рафтинг сезон 2022 г. ще бъде открит край Симитли на 26 март

Дани Тренчева

Председателят на ОбС – Банско К. Загорчин: Стига спекулации със зоната около хижа „Г. Делчев“, 90% от нея е частна, никой още не е поискал да строи

admin

Leave a Comment