06.07.2022
Covid-19 Свят

Китай призова да не се внасят стоки заради Омикрон

Китайските власти призовават гражданите да не поръчват стоки от чужбина, твърдейки, че скорошна инфекция с Омикрон, открита в Пекин, е дошла от международна пратка от Канада.

Китай се бори с огнища в няколко провинции, включително случаи на силно заразния вариант Омикрон. Повечето от заразените досега са открити в Тиендзин, където на 9 декември беше открит първият случай на Омикрон в страната.

Откриването на самостоятелен случай на Омикрон в съседен Пекин през уикенда предизвика тревога. Проследяването е установило, че инфекцията не идва от друга провинция, а от пакет, изпратен от Торонто, през САЩ и Хонконг.

Ляо Линджу, заместник-директор на градската пощенска администрация, призова хората „да не купуват продукти от отвъдморски райони“.

Според властите пациентът, диагностициран в събота с варианта Омикрон, е „признал“, че е получил пакет на 11 януари. Пакетът е изпратен четири дни по-рано.

Оттогава властите поставиха под карантина семейството на пациента, куриера и над 60 други човека като близки контакти. Тестваха повече от 16 000 души в родния квартал на пациента в Хайдиан.

Източник: БГНЕС

Related posts

Акциите падат и петролът поевтинява

Дани Тренчева

Здравното министерство: Могат ли ваксините да предизвикат появата на нови варианти на COVID-19

Дани Тренчева

Проф. Витанов прогнозира нов пик на COVID вълна и висока смъртност

Дани Тренчева

Меркел отказа пост в ООН

Дани Тренчева

Сняг и студ в Гърция, затвориха училищата

Дани Тренчева

Турция привика спешно посланика на България в Анкара

Дани Тренчева

Leave a Comment