28.11.2023
Covid-19 Свят

Китай призова да не се внасят стоки заради Омикрон

Китайските власти призовават гражданите да не поръчват стоки от чужбина, твърдейки, че скорошна инфекция с Омикрон, открита в Пекин, е дошла от международна пратка от Канада.

Китай се бори с огнища в няколко провинции, включително случаи на силно заразния вариант Омикрон. Повечето от заразените досега са открити в Тиендзин, където на 9 декември беше открит първият случай на Омикрон в страната.

Откриването на самостоятелен случай на Омикрон в съседен Пекин през уикенда предизвика тревога. Проследяването е установило, че инфекцията не идва от друга провинция, а от пакет, изпратен от Торонто, през САЩ и Хонконг.

Ляо Линджу, заместник-директор на градската пощенска администрация, призова хората „да не купуват продукти от отвъдморски райони“.

Според властите пациентът, диагностициран в събота с варианта Омикрон, е „признал“, че е получил пакет на 11 януари. Пакетът е изпратен четири дни по-рано.

Оттогава властите поставиха под карантина семейството на пациента, куриера и над 60 други човека като близки контакти. Тестваха повече от 16 000 души в родния квартал на пациента в Хайдиан.

Източник: БГНЕС

Related posts

СЗО: Не са известни смъртни случаи от Омикрон

Дани Тренчева

Ще се върнат ли обратно в клас учениците в село Дамяница?

Дани Тренчева

Проф. Маргарита Апостолова: Хората с определен брой антитела могат да получат зелен сертификат

Дани Тренчева

ЕС: Готови сме за налагане на още санкции срещу Русия при необходимост

Гласовете от Турция са 10 към 1 в полза на Герджиков

Дани Тренчева

Радев: Правителството управлява успешно COVID кризата

Дани Тренчева

Leave a Comment