29.03.2024
Covid-19 Свят

Китай затваря 5,5-милионен град заради 2 случая на Омикрон

Китай обяви, че ще въведе пълен локдаун в Анянг, град с 5,5 милиона души население, в опит да ограничи разпространението на COVID-19, след като там бяха открити два случая на варианта „Омикрон“, пише американското издание The Hill.

Анянг е третият град, който е затворен в Китай, след като Сиан беше блокиран за почти три седмици и Юджоу за повече от седмица. Държавните медии съобщиха, че на несъществени превозни средства в Анянг е забранено да се движат по улиците като част от блокирането.

На хората също не е разрешено да излизат, а магазините, с изключение на тези, които продават стоки от първа необходимост, също бяха затворени. Въпреки това броят на случаите остава сравнително нисък с 58 нови случая, потвърдени между понеделник и вторник сутринта. Сега около 20 милиона души в Китай са под карантина, тъй като страната се опитва да проведе масови тестове в опит да изолира заразените възможно найбързо.

Неотдавнашните блокирания са най-широкото усилие за борба с вируса в Китай след блокирането на Ухан и провинция Хубей през 2020 г. в началото на пандемията. Докато силно заразният вариант „Омикрон“ продължава да увеличава броя на случаите по целия свят, стриктното решение идва само седмици преди Олимпийските игри в Пекин през 2022 г., които трябва да започнат на 4 февруари. 

Източник: NOVA

Related posts

Увеличава се заболеваемостта от COVID – 19 в Благоевградска област

Дани Тренчева

Забраняват алкохола в заведенията в Норвегия по време на празниците

Дани Тренчева

Еврокомисията няма да препоръчва задължително ваксиниране срещу COVID-19

Дани Тренчева

Здравното министерство с онлайн система за набиране на доброволци в борбата срещу COVID-19

Без тестване за ваксинираните пътници на влизане в Гърция

Дани Тренчева

1 920 нови случая на коронавирусна инфекция са потвърдени у нас през изминалите 24 часа

Дани Тренчева

Leave a Comment