18.01.2022
Covid-19 Свят

Китай затваря 5,5-милионен град заради 2 случая на Омикрон

Китай обяви, че ще въведе пълен локдаун в Анянг, град с 5,5 милиона души население, в опит да ограничи разпространението на COVID-19, след като там бяха открити два случая на варианта „Омикрон“, пише американското издание The Hill.

Анянг е третият град, който е затворен в Китай, след като Сиан беше блокиран за почти три седмици и Юджоу за повече от седмица. Държавните медии съобщиха, че на несъществени превозни средства в Анянг е забранено да се движат по улиците като част от блокирането.

На хората също не е разрешено да излизат, а магазините, с изключение на тези, които продават стоки от първа необходимост, също бяха затворени. Въпреки това броят на случаите остава сравнително нисък с 58 нови случая, потвърдени между понеделник и вторник сутринта. Сега около 20 милиона души в Китай са под карантина, тъй като страната се опитва да проведе масови тестове в опит да изолира заразените възможно найбързо.

Неотдавнашните блокирания са най-широкото усилие за борба с вируса в Китай след блокирането на Ухан и провинция Хубей през 2020 г. в началото на пандемията. Докато силно заразният вариант „Омикрон“ продължава да увеличава броя на случаите по целия свят, стриктното решение идва само седмици преди Олимпийските игри в Пекин през 2022 г., които трябва да започнат на 4 февруари. 

Източник: NOVA

Related posts

АФП: Трагедията в България е най-тежката автобусна катастрофа в Европа за последното десетилетие

Дани Тренчева

Регистриран е нов опасен вариант на коронавируса

Дани Тренчева

МОН обяви кога големите ученици се връщат в клас

Дани Тренчева

Над 119 000 души са ваксинираните в Благоевградска област

Дани Тренчева

Фон дер Лайен: Омикрон ще доминира в Европа до средата на януари

Дани Тренчева

Австрия предвижда забрана за излизане от домовете на неваксинирани

Дани Тренчева

Leave a Comment