22.06.2024
България Политика

Кирил Петков: Вземаме мерки за подсигуряване на продоволствието на България

На днешното си заседание правителството приема решението за отпускането на средства за купуване от страна на държавата на зърнени култури, с които да се подсигури държавният резерв, предава БНР.

В края на миналата седмица и след среща със зърнопроизводители стана ясно, че държавата се готви да изкупи зърно, а днес ще станат ясни и подробностите.

Премиерът анонсира: „Допълнителните средства за купуване на зърнени култури, така че да подсигурим продоволствието на България до 2023 г., за да може да сме сигурни, че независимо от какъв сценарий, хлябът на българина ще бъде на масата“.

Също днес кабинетът приема и Европейската директива за временна закрила, която да улесни бягащите от войната украинци. Ще се гласува и схемата за подпомагане при настаняването и изхранването на бежанците у нас.

„Помощта от 40 лв. на всеки украински гражданин, който търси закрила в България на ден, за да сме сигурни, че можем да направим условията за тези бежанци добри и едновременно с това, да работим заедно всички институции, за да можем да ги включим като част от българското общество и включително да им намерим в много къс срок работа“, каза в началото на правителственото заседание Кирил Петков.

Снимка: БГНЕС

Related posts

19-годишен падна и загина на Мальовица

admin

Илияна Йотова: Днес транспорт и екология в ЕС означават единствено сигурност

МОН вдига заплатите на училищните директори, ето с колко

Петър Петров

Пожар остави без дом семейство в горнооряховско село

Дани Тренчева

Месец след трагедията на „Струма”: Как е ремонтиран фаталният участък

Дани Тренчева

Локализират автоматично всеки, потърсил помощ на тел. 112

Дани Тренчева

Leave a Comment