07.12.2023
България Политика

Кирил Петков: Вземаме мерки за подсигуряване на продоволствието на България

На днешното си заседание правителството приема решението за отпускането на средства за купуване от страна на държавата на зърнени култури, с които да се подсигури държавният резерв, предава БНР.

В края на миналата седмица и след среща със зърнопроизводители стана ясно, че държавата се готви да изкупи зърно, а днес ще станат ясни и подробностите.

Премиерът анонсира: „Допълнителните средства за купуване на зърнени култури, така че да подсигурим продоволствието на България до 2023 г., за да може да сме сигурни, че независимо от какъв сценарий, хлябът на българина ще бъде на масата“.

Също днес кабинетът приема и Европейската директива за временна закрила, която да улесни бягащите от войната украинци. Ще се гласува и схемата за подпомагане при настаняването и изхранването на бежанците у нас.

„Помощта от 40 лв. на всеки украински гражданин, който търси закрила в България на ден, за да сме сигурни, че можем да направим условията за тези бежанци добри и едновременно с това, да работим заедно всички институции, за да можем да ги включим като част от българското общество и включително да им намерим в много къс срок работа“, каза в началото на правителственото заседание Кирил Петков.

Снимка: БГНЕС

Related posts

Синоптиците от НИМХ прекратяват протеста

Дани Тренчева

2-годишно дете е с опасност за живота, след поглъщане на метадон

admin

Провал за избор на председател на НС

admin

Прокуратурата разследва умишлено убийство на актрисата Виолета Донева

admin

Богдан Милчев: Трагедията на „Струма” я бяхме предрекли и то с документи

Дани Тренчева

Прогноза за времето 22 декември 2021

Дани Тренчева

Leave a Comment