28.03.2023
България

Кацаров: Дворът на болница „Лозенец“ е най-подходящ за детска болница

Дворът на болница „Лозенец“ е най-подходящ за изграждане детска болница. Проверихме, че може да се строи на този терен, няма пречки там да бъде изградена детска болница. Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров на брифинг по повод изграждането на детска болница. Дворът разполагал с над 160 декара терен, на който може да се строи, и се намира в Южния парк.

Проведени са срещи с различни заинтересовани страни. Кацаров посочи, че темата се дъвче от години. Имало дружество, която щяло да се слее с детската болница, за да може тя самата да отговаря за инвестицията, посочи още здравният министър. 

„Проектът за изграждане на детска болница в двора на Александрова, който беше възложен от предишното правителство, не може да бъде изпълнен и остава да бъде прекратен. Не може да се изпълни, защото сградата, която е трябвало да бъде обект на реконструкция и ремонт, не съществува в устройствения план от 2011 г. Това не позволява издаване на виза за проектиране. Ние обаче не сме се отказали от идеята да изградим детска болница, обсъждаме я от лятото“, обясни министърът.

Източник: NOVA

Related posts

Слави Трифонов: Изтеглям министрите от ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония

admin

‘Amazing Dragon’ Discovery in China Reshapes History of Dinosaurs’ Evolution

admin

Жребий определи кои двама души излизат от КЕВР

Дани Тренчева

Близо 6 на сто положителни тестове за Covid-19 у нас

Дани Тренчева

Тежка катастрофа на „Околовръстно шосе“ в София

admin

„Български пощи“ възобновяват приемането и изплащането на вътрешните парични преводи

Leave a Comment