03.10.2022
България

Кацаров: Дворът на болница „Лозенец“ е най-подходящ за детска болница

Дворът на болница „Лозенец“ е най-подходящ за изграждане детска болница. Проверихме, че може да се строи на този терен, няма пречки там да бъде изградена детска болница. Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров на брифинг по повод изграждането на детска болница. Дворът разполагал с над 160 декара терен, на който може да се строи, и се намира в Южния парк.

Проведени са срещи с различни заинтересовани страни. Кацаров посочи, че темата се дъвче от години. Имало дружество, която щяло да се слее с детската болница, за да може тя самата да отговаря за инвестицията, посочи още здравният министър. 

„Проектът за изграждане на детска болница в двора на Александрова, който беше възложен от предишното правителство, не може да бъде изпълнен и остава да бъде прекратен. Не може да се изпълни, защото сградата, която е трябвало да бъде обект на реконструкция и ремонт, не съществува в устройствения план от 2011 г. Това не позволява издаване на виза за проектиране. Ние обаче не сме се отказали от идеята да изградим детска болница, обсъждаме я от лятото“, обясни министърът.

Източник: NOVA

Related posts

Българската православна църква чества паметта на Св. Великомъченик Георги Победоносец

Взети са ДНК проби от близките на загиналите на магистрала „Струма“

Дани Тренчева

Предложение на ИТН мина с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“

admin

Прокурори ще проверят информация за Манолев и Божков по списъка на Петков

Дневен хороскоп за 17 януари 2022

Дани Тренчева

Убийство след скандал в Слънчев бряг

admin

Leave a Comment