17.01.2022
България

Каримански: Тази седмица ще станат ясни мерките за битовите абонати, засегнати от енергийната криза

До края на седмицата ще станат ясни мерките за битовите абонати, засегнати от енергийната криза с увеличението на цените. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и член на Комисията по електронно управление и информационни технологии Любомир Каримански след среща в Троян с кмета на общината Донка Михайлова и депутати от Ловешка област.

„Проблемите с енергетиката са в ход на решаване. Няма да има такава голяма тежест това, което предизвика смут в цяла България от гледна точка цените на енергопроизводителите, най-вече на търговците към крайните потребители“, каза Каримански.

По думите му тази седмица ще излязат конкретните мерки за битовите потребители, както и критериите за бизнеса.

„Коментира се таванът от 30 % компенсации да бъде качен на 35-40 процента, защото има такъв ресурс. Пари има в държавата, важно е начинът, по който ги изразходваме и да знаем, че когато има такъв тип увеличение на електричеството и газа, много често за бизнеса трябва да бъде споделен рискът. Няма как държавата да го понесе целия“, добави народният представител.
Според него покачването на цените и инфлацията в по-голямата си част е привнесен проблем в България от другите страни в Европа, той не се е генерирал вътре в страната.

„Към битовите абонати ще се подходи с мерки, които са необходими към всеки един от тях. Те към този момент са в обхвата на т. нар. мораториум. Ние като коалиция ще намерим начин, по който всеки един битов абонат да бъде справедливо компенсиран“, посочи още Любомир Каримански.

Източник: БТА

Related posts

Отбелязваме Световния ден на недоносените деца

Дани Тренчева

Узyнoв и Бoбoĸoв осъдиха пpoĸypaтypaтa зa бeздeйcтвиe

Дани Тренчева

Верижна катастрофа на магистрала „Тракия”

Дани Тренчева

Днес е един от най-светлите християнски празници. Бъдни вечер е

Дани Тренчева

Министър Денков: Ако успеем с тестването, децата вече няма да се налага да учат от вкъщи

Дани Тренчева

Кирил Петков: Обмисляме 75 лв. добавка към пенсиите при ваксиниране

Дани Тренчева

Leave a Comment