27.06.2022
Политика Свят

Кандидатът за нов премиер на РСМ кани в Скопие Кирил Петков, след като заеме поста

Кандидатът за нов премиер на Република Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че след като заеме поста, ще покани в Скопие премиера на България Кирил Петков.

Ковачевски се обяви за взаимноприемливо решение, което да позволи страната му да започне преговори за членство в ЕС. Според него заедно с българското правителство трябва да бъде изготвен план за възможно най-бързо премахване на българската блокада върху преговорите.

Наскоро новият български премиер Кирил Петков се обяви за ускорено намиране на решение по спорните въпроси между София и Скопие. Наред с дискусиите по историческите въпроси Петков предлага да бъдат създадени и двустранни работни групи по икономически теми, без България да отстъпва от националния си интерес.

София настоява Република Северна Македония да включи в своята Конституция и българите като един от съставните народи, за да бъдат гарантирани и техните права.

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Related posts

Кирил Петков: Новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и останалите депутати от „Има такъв народ“ не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание

admin

Украйна временно забрани износа на газ от своята територия

Дани Тренчева

Взрив в сръбска мина, 20 миньори са под земята, говори се за поне 8 жертви

Стефан Янев е получил покана за министър на отбраната

Дани Тренчева

Откраднаха ключове за генериране на европейски зелен паспорт

Дани Тренчева

Борислав Цеков: Арестите на Борисов и Горанов са незаконни

Leave a Comment