07.06.2023
България Политика

Йорданова: Бездействието на прокуратурата струва скъпо

„Това, което се случва е нормална процедура в разглеждането на един законопроект между първо и второ четене. Правят се предложения в различни аспекти за изменение на закона за държавния бюджет за 2022 година“. Това решение не е наказателна акция, а става дума за обсъждане и предложение на народните представители за по-ефективно разходване на бюджетните средства“. Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

Бездействието на прокуратурата струва скъпо на гражданите, които не виждат ефективност в нейно лице, каза правосъдният министър.

„Бездействието на прокуратурата струва скъпо. България има една от най-високите бройки прокурори на глава от населението, харчим най-голям процент от БВП за правосъдие, а усещаме ли правосъдие? Все още нямаме въведено програмно бюджетиране. Не става дума за никаква наказателна акция“, заяви тя.

„Това, което ще направя е, че ще се запозная с конкретното предложение с мотивите и ще изразя своето становище. Няма да спрем да настояваме за повече прозрачност“, каза тя.

Източник: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Related posts

Прогноза за времето

admin

Христо Иванов: По-важна е политическата формула на кабинета, а не името на следващия премиер

admin

Тихомир Безлов: В „Досиетата Пандора“ има поне 10 пъти повече български офшорни фирми

Дани Тренчева

ДФЗ нареди плащания за 23 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони

admin

Министърът на земеделието Явор Гечев забрани износа на дървесина

admin

МВР отчете спад на престъпленията

Дани Тренчева

Leave a Comment