09.12.2022
България Политика

Йорданова: Бездействието на прокуратурата струва скъпо

„Това, което се случва е нормална процедура в разглеждането на един законопроект между първо и второ четене. Правят се предложения в различни аспекти за изменение на закона за държавния бюджет за 2022 година“. Това решение не е наказателна акция, а става дума за обсъждане и предложение на народните представители за по-ефективно разходване на бюджетните средства“. Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

Бездействието на прокуратурата струва скъпо на гражданите, които не виждат ефективност в нейно лице, каза правосъдният министър.

„Бездействието на прокуратурата струва скъпо. България има една от най-високите бройки прокурори на глава от населението, харчим най-голям процент от БВП за правосъдие, а усещаме ли правосъдие? Все още нямаме въведено програмно бюджетиране. Не става дума за никаква наказателна акция“, заяви тя.

„Това, което ще направя е, че ще се запозная с конкретното предложение с мотивите и ще изразя своето становище. Няма да спрем да настояваме за повече прозрачност“, каза тя.

Източник: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Related posts

Гешев: Закриване на Спецпрокуратурата ще затрудни ангажиментите ни към Европрокуратурата

Дани Тренчева

Какво време ни очаква през юни?

ГДБОП с акция срещу търговия с „бинарни опции“

Дани Тренчева

Близо 60% от учениците се върнаха в клас

Дани Тренчева

Премиерите Петков и Ковачевски обявиха формиране на пет работни групи

Дани Тренчева

Съдията, на когото бяха разпределени материалите за претърсване и изземване в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова си направи отвод

admin

Leave a Comment