18.06.2024
България Политика

Йорданова: Бездействието на прокуратурата струва скъпо

„Това, което се случва е нормална процедура в разглеждането на един законопроект между първо и второ четене. Правят се предложения в различни аспекти за изменение на закона за държавния бюджет за 2022 година“. Това решение не е наказателна акция, а става дума за обсъждане и предложение на народните представители за по-ефективно разходване на бюджетните средства“. Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

Бездействието на прокуратурата струва скъпо на гражданите, които не виждат ефективност в нейно лице, каза правосъдният министър.

„Бездействието на прокуратурата струва скъпо. България има една от най-високите бройки прокурори на глава от населението, харчим най-голям процент от БВП за правосъдие, а усещаме ли правосъдие? Все още нямаме въведено програмно бюджетиране. Не става дума за никаква наказателна акция“, заяви тя.

„Това, което ще направя е, че ще се запозная с конкретното предложение с мотивите и ще изразя своето становище. Няма да спрем да настояваме за повече прозрачност“, каза тя.

Източник: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Related posts

Номинираха председателя на Районния съд във Велико Търново за член на ВСС от съдиите

admin

Възрастна жена получи фрапиращи сметки за ток след смяна на електромер

admin

ГЕРБ-СДС с декларация от трибуната на Народното събрание

admin

Инцидент с товарен влак на гарата в Мездра

Дани Тренчева

Руското посолство за изгонените дипломати: Тази враждебност скоро ще има реакция

Минималната работна заплата не по-малко от 50 на сто от средната брутна работна заплата за страната

admin

Leave a Comment