27.06.2022
България Политика

Йорданова: Бездействието на прокуратурата струва скъпо

„Това, което се случва е нормална процедура в разглеждането на един законопроект между първо и второ четене. Правят се предложения в различни аспекти за изменение на закона за държавния бюджет за 2022 година“. Това решение не е наказателна акция, а става дума за обсъждане и предложение на народните представители за по-ефективно разходване на бюджетните средства“. Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

Бездействието на прокуратурата струва скъпо на гражданите, които не виждат ефективност в нейно лице, каза правосъдният министър.

„Бездействието на прокуратурата струва скъпо. България има една от най-високите бройки прокурори на глава от населението, харчим най-голям процент от БВП за правосъдие, а усещаме ли правосъдие? Все още нямаме въведено програмно бюджетиране. Не става дума за никаква наказателна акция“, заяви тя.

„Това, което ще направя е, че ще се запозная с конкретното предложение с мотивите и ще изразя своето становище. Няма да спрем да настояваме за повече прозрачност“, каза тя.

Източник: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Related posts

Ефективна ли ще бъде новата методика за оценяване на учебните заведения

Дани Тренчева

Гешев: В България е налице полицейски произвол

Дани Тренчева

Цената на природния газ е изкуствено завишена

Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа доза

Дани Тренчева

Прогноза за времето 26 януари 2022

Дани Тренчева

3 411 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последните 24 часа

Дани Тренчева

Leave a Comment