25.04.2024
Без категория България

Прогноза за времето

През нощта валежите в повечето райони ще спрат, а над Западна България и облачността ще се разкъса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде БТА. Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за април. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София – около 4°.

Утре облачността ще е значителна с временни разкъсвания преди обяд над Западна България. Около и след обяд на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от североизток, в източните райони ще е до умерен. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София – около 15°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. На много места, главно около и след обяд, ще има валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 14°-15°. Температурата на морската вода е 11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с временни разкъсвания преди обяд над масивите от Западна България. На много места, главно след обяд, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, над 1800 метра ще превали сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 2°.

През почивните дни през страната ще премине поредното атмосферно смущение. Облачността ще бъде по-често значителна, но главно преди обяд ще има и слънчеви часове. Ще има и краткотрайни валежи, на повече места и повече като количество ще са в събота, когато дневните температури слабо ще се понижат. В следобедните часове са възможни и гръмотевици.

Най-малка е вероятността за валежи по Черноморието. Вятърът ще е от изток, в неделя – от югоизток, предимно слаб.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Верижна катастрофа със седем автомобила ограничава движението на пътя Пловдив – Карлово

Митнически служители на „Капитан Андреево“ задържаха контрабандни цигари

admin

Почитаме паметта на Св. великомъченица Анастасия

admin

Правителството отпуска средства за възстановяване на щетите от наводненията

Дани Тренчева

Църквата почита днес св. Евлогий, архиепископ Александрийски и света Зоя

admin

Сигнали за жестокост към животни могат да се подават към всяко Районно управление и на телефон 112

admin

Leave a Comment