30.11.2022
България Политика

И Асен Василев бил с офшорна фирма, но преди да стане министър

Вестник „Труд“ публикува днес информация за офшорна фирма на Британските вирджински острови, която е 100% собственост на бившия служебен финансов министър и настоящ съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Според изданието той участва и в други фирми зад граница и в България. Вестник „Труд“ твърди, че разполага с документи, според които офшорката се казва „Акселберт Лимитид“.

Дружеството към момента било в добро състояние и е действащо. Учредено е на 12 май 2015 г. Асен Василев притежавал целия капитал от 50 000 акции.

От пресслужбата на „Продължаваме промяната“ казаха, че Асен Василев е декларирал всичко, което притежава в подадените от него декларации, уточнява БНТ.

В данъчната му декларация, фигурираща в сайта на КПКОНПИ, е вписано, че 12 месеца преди встъпването си в длъжност като служебен министър на финансите, Асен Василев е излязъл от собствеността и управлението на цитираната от в.“Труд“ фирма „Акселберт Лимитид“, както и от всички останали дружества, в които е имал участие.

Related posts

КСНС заседава за интеграцията на РСМ и Албания в Европейския съюз

Дани Тренчева

Прогноза за времето 16 февруари 2022

Дани Тренчева

909 нови случаи на коронавирус у нас за последното денонощие

admin

Денков: Смятам, че антиCOVID мерките в училищата трябва да отпаднат до дни

Дани Тренчева

Гешев: В България е налице полицейски произвол

Дани Тренчева

Нови правила за работата на депутатите

Дани Тренчева

Leave a Comment