26.05.2024
България Политика

И Асен Василев бил с офшорна фирма, но преди да стане министър

Вестник „Труд“ публикува днес информация за офшорна фирма на Британските вирджински острови, която е 100% собственост на бившия служебен финансов министър и настоящ съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Според изданието той участва и в други фирми зад граница и в България. Вестник „Труд“ твърди, че разполага с документи, според които офшорката се казва „Акселберт Лимитид“.

Дружеството към момента било в добро състояние и е действащо. Учредено е на 12 май 2015 г. Асен Василев притежавал целия капитал от 50 000 акции.

От пресслужбата на „Продължаваме промяната“ казаха, че Асен Василев е декларирал всичко, което притежава в подадените от него декларации, уточнява БНТ.

В данъчната му декларация, фигурираща в сайта на КПКОНПИ, е вписано, че 12 месеца преди встъпването си в длъжност като служебен министър на финансите, Асен Василев е излязъл от собствеността и управлението на цитираната от в.“Труд“ фирма „Акселберт Лимитид“, както и от всички останали дружества, в които е имал участие.

Related posts

Румен Радев проведе телефонен разговор с Реджеп Ердоган

admin

Трима загинаха при тежка катастрофа в Старозагорско

admin

Прогноза за времето 24 декември 2021

Дани Тренчева

Оставиха за постоянно в ареста обвинения в убийството на жена в София

Дани Тренчева

Радев: Очаквам бързо връщане на децата в клас, а COVID тестовете да станат безплатни

Дани Тренчева

Нови правила за присъственото обучение

Дани Тренчева

Leave a Comment