27.01.2022
България Политика

И Асен Василев бил с офшорна фирма, но преди да стане министър

Вестник „Труд“ публикува днес информация за офшорна фирма на Британските вирджински острови, която е 100% собственост на бившия служебен финансов министър и настоящ съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Според изданието той участва и в други фирми зад граница и в България. Вестник „Труд“ твърди, че разполага с документи, според които офшорката се казва „Акселберт Лимитид“.

Дружеството към момента било в добро състояние и е действащо. Учредено е на 12 май 2015 г. Асен Василев притежавал целия капитал от 50 000 акции.

От пресслужбата на „Продължаваме промяната“ казаха, че Асен Василев е декларирал всичко, което притежава в подадените от него декларации, уточнява БНТ.

В данъчната му декларация, фигурираща в сайта на КПКОНПИ, е вписано, че 12 месеца преди встъпването си в длъжност като служебен министър на финансите, Асен Василев е излязъл от собствеността и управлението на цитираната от в.“Труд“ фирма „Акселберт Лимитид“, както и от всички останали дружества, в които е имал участие.

Related posts

Социалната комисия одобри удължаване на действието на Бюджет 2021 г.

Дани Тренчева

Христо Иванов потвърди кои министерства получава ДБ

Дани Тренчева

Увеличават се областите в тъмночервената зона

Дани Тренчева

Ресторантьорите ще плащат 9% ДДС до края на 2022 г., по-ниска ставка и за книги, и бебешки стоки

Дани Тренчева

Туристическият бизнес настоява за зелен сертификат за всички български граждани

Дани Тренчева

Осигурени са тестове за малките ученици за още две седмици

Дани Тренчева

Leave a Comment