07.12.2023
България

ИТН настоява зелените сертификати да отпаднат

От ПП „Има такъв народ“ излязоха с декларация във връзка с действието на зеления сертификат и другите противоепидемични мерки.

Ето и целия текст:

Уважаеми Дами и господа,

Настъпващата хуманитарна криза и бежанска вълна, резултат от военните действия на територията на Украйна изместиха напълно като медийна тема епидемиологичните мерки и зеления сертификат, определящи в голяма степен начина ни на живот в последните 2 години на пандемия от COVID-19. 

Независимо от факта, че броят новозаразени непрекъснато намалява, както и отменянето на почти всички мерки в останалите европейски държави, у нас продължава действието на зеления сертификат, както и на тестове и карантиниране на влизащите в страната. Всичко това усложнява излишно както функционирането на училищата и множество социални дейности, така и всички мероприятия за настаняване на пристигащите в страната бежанци от Украйна. От днес и в съседна Румъния отпадат тези мерки.

Настояваме за незабавно отменяне на зеления сертификат като фактор за изпълняване на определени дейности, както и за отменяне на всички гранични тестове за COVID-19, усложняващи излишно и без това сложната ситуация и напрегната обстановка.

09.03.2022 г.                                                                                              

С уважение: 

Андрей Чорбанов

Related posts

Предлагат увеличение на пенсиите от 1 януари

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Прогноза за времето

admin

Денков: Ако МЗ реши да затвори училищата – ще го направи

Дани Тренчева

Университетски преподавател е арестуван за педофилия

admin

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment