23.01.2022
България Политика

ИТН: Зеленият сертификат убива бизнеса. ГЕРБ: Всеки без сертификат застрашава здравето на другите

Депутатите обсъждат проект на решение за приемане на правила за дистанционно участие в заседанията на парламента на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19.

С дискусиите за зеления сертификат караме гражданите да не искат да се ваксинират. Това каза от парламентарната трибуна Георги Свиленски от БСП.

„Това, което се опитваме да направим, да поставим зелените сертификати като норма за влизане в парламента само кара българските граждани да не се ваксинират. Дебатите работят в обратна посока. Предложението на министър Балтов е дискриминация”, категоричен е той.

Тошко Йорданов беше категоричен, че зелените сертификати трябва да отпаднат изцяло, тъй като убиват бизнеса.

„Говоря от свое име, а не от името на парламентарната група. Един здрав човек, макар и неваксинира, не е опасен за никого, за разлика от един носител на вируса. Зеленият сертификат трябва да се махне по принцип. Това е моето мнение”, заяви той.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов коментира, че хората без сертификат, непреболедувалите и неваксинираните поставят под риск живота и здравето на всички.

„Въвеждането на зелен сертификат при по-малко от 25% ваксинирани е дискриминационно отношение. Но дори децата ни, които ходят на училище имат сертификат. Тези, които нямат не ходят. Не е наша работа да преценяваме дали това е деискриминация или не, има си комисия по този въпрос”, допълни Ангелов.

Източник: NOVA

Related posts

„Досиетата Пандора“: Делян Пеевски не е декларирал три офшорки, чака се проверка

Дани Тренчева

КНСБ настоява за спешна промяна в заповед на здравния министър

Дани Тренчева

Майки внесоха жалба в съда срещу онлайн обучението

Дани Тренчева

Проф. Илко Гетов: Двете лекарства срещу COVID са под формата на таблетки

Дани Тренчева

Досиетата Пандора: Николай Младенов регистрирал офшорка без да я декларира в ООН

Дани Тренчева

От 7 октомври започва изплащането на пенсиите и добавката от 120 лв.

Дани Тренчева

Leave a Comment