17.06.2024
България Политика

ИТН: Зеленият сертификат убива бизнеса. ГЕРБ: Всеки без сертификат застрашава здравето на другите

Депутатите обсъждат проект на решение за приемане на правила за дистанционно участие в заседанията на парламента на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19.

С дискусиите за зеления сертификат караме гражданите да не искат да се ваксинират. Това каза от парламентарната трибуна Георги Свиленски от БСП.

„Това, което се опитваме да направим, да поставим зелените сертификати като норма за влизане в парламента само кара българските граждани да не се ваксинират. Дебатите работят в обратна посока. Предложението на министър Балтов е дискриминация”, категоричен е той.

Тошко Йорданов беше категоричен, че зелените сертификати трябва да отпаднат изцяло, тъй като убиват бизнеса.

„Говоря от свое име, а не от името на парламентарната група. Един здрав човек, макар и неваксинира, не е опасен за никого, за разлика от един носител на вируса. Зеленият сертификат трябва да се махне по принцип. Това е моето мнение”, заяви той.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов коментира, че хората без сертификат, непреболедувалите и неваксинираните поставят под риск живота и здравето на всички.

„Въвеждането на зелен сертификат при по-малко от 25% ваксинирани е дискриминационно отношение. Но дори децата ни, които ходят на училище имат сертификат. Тези, които нямат не ходят. Не е наша работа да преценяваме дали това е деискриминация или не, има си комисия по този въпрос”, допълни Ангелов.

Източник: NOVA

Related posts

Пуснаха под гаранция шофьорът, блъснал дете в Бузовград

admin

Нинова: До седмица започва изплащането на помощта до 50 000 лв. за малки и средни предприятия

Дани Тренчева

ГЕРБ внесе вота на недоверие срещу кабинета

Прогноза за времето

admin

Изписаха още четирима от ранените при катастрофата на „Струма“

Дани Тренчева

1 949 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през последното денонощие

Leave a Comment