20.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград в региона приключи

С открити приемни в градовете Симитли и Благоевград приключи информационната кампания на Областен информационен център – Благоевград в четиринайсетте общини в областта. Във всички общински центрове на региона, екипът на ОИЦ – Благоевград представи проектите на новите програми, финансирани със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2021-2027 г. По време на откритите приемни, експертите на центъра предоставяха информация за бюджета на отделните програми, приоритетите, които ще получават европейско финансиране през следващите 6 години, както и примерните дейности, които ще бъдат подпомагани.

Изводът на екипa на ОИЦ – Благоевград от проведената кампания е, че интересът към финансиране на проекти и реализиране на идеи с помощта на европейското финансиране остава голям. Над 300 представители на бизнеса, на общински и държавни институции, НПО и граждани са посетили откритите щандове по места. Сред най-често задаваните въпроси са тези за финансиране на стартиращ бизнес, инвестиции в съществуващи предприятия, изграждане и ремонт на обществена инфраструктура, подпомагане на земеделски стопани. А  жителите на по-големите населени места очакват с най-голямо нетърпение продължението на процедурата за енергийна ефективност в жилищни сгради.   

В последния ден на кампанията, по време на откритата приемна в Благоевград, експертите на центъра отчетоха голям интерес и към възможности за ползване на алтернативни енергийни източници за бита и в предприятията, провокиран от непрекъснато повишаващите се цени на тока и горивата. Традиционно голям интерес жителите на Благоевград са проявили и към инвестициите в инфраструктура, развитие на предприемачество и възможности за развитие на умения и компетентности сред заети и безработни лица. 

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград протече на открити щандове заради усложнената обстановка с разпространението на Ковид – 19 у нас. Освен информация за новия програмен период, служителите на центъра предоставяха информационни и рекламни материали, както и безплатни консултации на място.

Related posts

Кредит от 1,5 млн. лева за текущите нужди на СБАЛО „Св. Мина“ иска кметът на Община Благоевград Илко Стоянов

admin

Работна среща по въпросите на туризма се проведе в Банско

admin

Няма да спират уличното осветление в Петрич

Дани Тренчева

С нарушено водоподаване ще бъдат част от улиците в Симитли

Дани Тренчева

Какви са щетите в Благоевградска област след наводненията

Дани Тренчева

Движението по мостовото съоръжение на Републикански път III-1006 ще бъде преустановено

Дани Тренчева

Leave a Comment