27.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград в региона приключи

С открити приемни в градовете Симитли и Благоевград приключи информационната кампания на Областен информационен център – Благоевград в четиринайсетте общини в областта. Във всички общински центрове на региона, екипът на ОИЦ – Благоевград представи проектите на новите програми, финансирани със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2021-2027 г. По време на откритите приемни, експертите на центъра предоставяха информация за бюджета на отделните програми, приоритетите, които ще получават европейско финансиране през следващите 6 години, както и примерните дейности, които ще бъдат подпомагани.

Изводът на екипa на ОИЦ – Благоевград от проведената кампания е, че интересът към финансиране на проекти и реализиране на идеи с помощта на европейското финансиране остава голям. Над 300 представители на бизнеса, на общински и държавни институции, НПО и граждани са посетили откритите щандове по места. Сред най-често задаваните въпроси са тези за финансиране на стартиращ бизнес, инвестиции в съществуващи предприятия, изграждане и ремонт на обществена инфраструктура, подпомагане на земеделски стопани. А  жителите на по-големите населени места очакват с най-голямо нетърпение продължението на процедурата за енергийна ефективност в жилищни сгради.   

В последния ден на кампанията, по време на откритата приемна в Благоевград, експертите на центъра отчетоха голям интерес и към възможности за ползване на алтернативни енергийни източници за бита и в предприятията, провокиран от непрекъснато повишаващите се цени на тока и горивата. Традиционно голям интерес жителите на Благоевград са проявили и към инвестициите в инфраструктура, развитие на предприемачество и възможности за развитие на умения и компетентности сред заети и безработни лица. 

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград протече на открити щандове заради усложнената обстановка с разпространението на Ковид – 19 у нас. Освен информация за новия програмен период, служителите на центъра предоставяха информационни и рекламни материали, както и безплатни консултации на място.

Related posts

Боби „Хапчето“ падна с 50 гр. кокаин на входа на Благоевград

admin

Екип от доброволци показва в центъра на Симитли как се гласува на машини

Дани Тренчева

Болницата в Благоевград с три пъти по-високи сметки за ток и газ

Дани Тренчева

На Игнажден най – добрият „полазник“ Дядо Коледа посети децата в група „Сърнички“ на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Общините Белица, Струмяни и Сатовча възстановиха присъственото обучение

Дани Тренчева

Децата от ДГ 2 „Св. Богородица“ в Благоевград играят на нова детска площадка

Дани Тренчева

Leave a Comment