24.04.2024
България Политика

Ивайло Мирчев: Газ има и потребителите ще бъдат компенсирани

Няма промяна в позицията на България по отношение на РС Македония, но категорично Албания и РСМ трябва да влязат в ЕС. Трябва да се направят определени стъпки, но това по-скоро е в тяхната страна. Това заяви пред БНТ депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

„Говореше се колко ние сме зависими от руския газ. Глупости! Имаме газ, доставките вървят. Ще получаваме природния газ от няколко страни, а не както досега от един доставчик“, каза още той.

Ивайло Мирчев увери, че газ има и потребителите ще бъдат компенсирани от правителството. Паниката от опозицията, която се опита да вкара, не работи, каза още той.

„Лукойл Нефтохим“ трябва да премине под оперативен контрол на държавата временно“, настоя депутатът от „Демократична България„. 

По думите му, българската държава трябва да защитава интересите на страната, а не този на „Лукойл“. Според депутата от управляващата коалиция, напълно постижимо е „Лукойл Нефтохим“ да премине към преработка на друг сорт петрол за 6 месеца – толкова, колкото вероятно ще е срокът за изпълнение на бъдещо ембарго на руския петрол от страна на ЕС.

За разширяването на НАТО с Финландия и Швеция, Мирчев заяви, че България трябва да подкрепи разширяването на Алианса. Финландия и Швеция ще станат членове на НАТО и турската съпротива ще бъде преодоляна. Разбирам резервите на Турция, само че това, което ще се случи е, че Швеция и Финландия ще бъдат членове на НАТО, сигурен е Мирчев.

Related posts

Постоянен и домашен арест за братята, обвинени за агресията над медици в Самоков

admin

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 74

admin

7 034 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през последните 24 часа

Дани Тренчева

Какво ще се случва с използваните COVID тестове на учениците?

Дани Тренчева

Десислава Атанасова: Търсим възможност за съставяне на правителство

admin

Раниха две деца с въздушна пушка в Монтана

Leave a Comment