29.06.2022
Политика Свят

Зоран Заев подаде оставка официално

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев подаде официално оставка. Той е изпратил документа до председателя на парламента на Северна Македония Талат Джафери. В него той обяснява причините за неговата постъпка, предава NOVA.

„В писмото ви уведомявам, че подавам оставката си от поста министър-председател на Северна Македония. Взех това решение като логична стъпка, произтичаща от изхода на местните избори и като израз на поетата отговорност за изборните резултати”, посочва Заев.

„Резултатите от тях, макар и местни, имаха национална тежест за политическия момент, в който се намира страната. При такива условия за мен лично и като министър-председател заради политиките в които вярвам и демократичните и европейски ценности в които вярвам, би било политически неотговорно и неоправдано пред моя народ и моята държава аз лично да продължа да водя правителството по евроатлантически път. Смятам, че друг премиер от редиците на СДСМ ще успее да постигне това по по-добър начин и то с успех както за гражданите, така и за държавата”, добавя той.

С подаването на оставката на Заев в оставка излиза и целият негов кабинет, а в срок от 10 дни президентът на страната трябва да реши на кого ще връчи мандат за съставяне на ново правителство.

Related posts

Доживотен затвор в Русия за педофили

Дани Тренчева

Италия обмисля безсрочен сертификат за хората с три дози ваксина

Дани Тренчева

Трима в неизвестност след силна експлозия във фабрика за производство на взривни вещества в Гърция

admin

British Lawmakers Accuse Facebook of Failing to Aid Inquiry Into ‘Fake News’

admin

Кирил Петков: Вземаме мерки за подсигуряване на продоволствието на България

Дани Тренчева

Доклад: България прилага изцяло препоръките за борба с корупцията сред депутатите и прокурорите

Leave a Comment