27.04.2024
Политика Свят

Зоран Заев подаде оставка официално

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев подаде официално оставка. Той е изпратил документа до председателя на парламента на Северна Македония Талат Джафери. В него той обяснява причините за неговата постъпка, предава NOVA.

„В писмото ви уведомявам, че подавам оставката си от поста министър-председател на Северна Македония. Взех това решение като логична стъпка, произтичаща от изхода на местните избори и като израз на поетата отговорност за изборните резултати”, посочва Заев.

„Резултатите от тях, макар и местни, имаха национална тежест за политическия момент, в който се намира страната. При такива условия за мен лично и като министър-председател заради политиките в които вярвам и демократичните и европейски ценности в които вярвам, би било политически неотговорно и неоправдано пред моя народ и моята държава аз лично да продължа да водя правителството по евроатлантически път. Смятам, че друг премиер от редиците на СДСМ ще успее да постигне това по по-добър начин и то с успех както за гражданите, така и за държавата”, добавя той.

С подаването на оставката на Заев в оставка излиза и целият негов кабинет, а в срок от 10 дни президентът на страната трябва да реши на кого ще връчи мандат за съставяне на ново правителство.

Related posts

СЗО с мрачна прогноза: До март 2022 г. от COVID-19 ще си отидат още 700 000 души

Дани Тренчева

Австрия прие задължителната ваксинация

Дани Тренчева

Слави Трифонов: Изтеглям министрите от ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония

admin

Кьовеши иска повече европейски прокурори в България

ЕС разговаря с няколко държави за доставки на газ

Дани Тренчева

Краят на парламента и предсрочните избори вече зависят само от президента

admin

Leave a Comment