06.10.2022
Covid-19 България

Зелените сертификати падат, когато има висок брой ваксинирани

Зелените сертификати падат, когато страната ни влезе в зелена зона или когато постигнем висок брой на ваксинирани лица. Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров пред журналисти.

„Мерките не принуждават хората да се ваксинират. Те са с цел намаляване риска от разпространение на вируса“, каза още той.

Той подчерта, че новите мерки, които влизат в сила, засягат само дейностите, които изрично са посочени в заповедта. Всичко, което не е посочено в заповедта, е изключено.

„Мерките дори са облекчаващи. Досега режимът на спортни събития на открито бяха без публики. Сега ще са пред публика при зелен сертификат. Същото е и за нощните заведения“, допълни той.

По думите му ситуацията е изключително сложна, а болниците са под натиск, информира NOVA.

„Нашият ангажимент е да осигурим присъствено обучение, но без да рискуваме живота на учителите и учениците. В момента актуализираме насоките съгласно заповедта от вчера”, заяви министърът на образованието Николай Денков. Спирането на присъственото обучение ще бъде решавано на общинско ниво.

„Очакваме официалната информация за заболеваемостта в София”, каза Денков. Според тази информация ще се решава как да се действа – дали онлайн обучението да бъде въведено от утре, или от понеделник.

Related posts

Прокуратурата проверява използван ли е софтуер за незаконно подслушване в държавни структури

Дани Тренчева

Удължава се междусрочната ваканция на всички ученици в община Симитли и страната

Дани Тренчева

Бил Гейтс очаква след Омикрон коронавирусът да отслабне

Дани Тренчева

Депутатите създадоха 24 постоянни комисии в Народното събрание

Дани Тренчева

Прокурор получи плик, съдържащ патрон и изрезки със заплашителни послания

admin

1278 са новозаразените с COVID у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment