18.01.2022
Covid-19 България

Зелените сертификати падат, когато има висок брой ваксинирани

Зелените сертификати падат, когато страната ни влезе в зелена зона или когато постигнем висок брой на ваксинирани лица. Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров пред журналисти.

„Мерките не принуждават хората да се ваксинират. Те са с цел намаляване риска от разпространение на вируса“, каза още той.

Той подчерта, че новите мерки, които влизат в сила, засягат само дейностите, които изрично са посочени в заповедта. Всичко, което не е посочено в заповедта, е изключено.

„Мерките дори са облекчаващи. Досега режимът на спортни събития на открито бяха без публики. Сега ще са пред публика при зелен сертификат. Същото е и за нощните заведения“, допълни той.

По думите му ситуацията е изключително сложна, а болниците са под натиск, информира NOVA.

„Нашият ангажимент е да осигурим присъствено обучение, но без да рискуваме живота на учителите и учениците. В момента актуализираме насоките съгласно заповедта от вчера”, заяви министърът на образованието Николай Денков. Спирането на присъственото обучение ще бъде решавано на общинско ниво.

„Очакваме официалната информация за заболеваемостта в София”, каза Денков. Според тази информация ще се решава как да се действа – дали онлайн обучението да бъде въведено от утре, или от понеделник.

Related posts

Проф. Сербезова спря временно сливането на „Лозенец” със СБАЛ по детски болести

Дани Тренчева

Фон дер Лайен призова за ускорена ваксинация заради новата COVID вълна

Дани Тренчева

Здравният министър: Пречупихме вълната, която е най-тежката от досегашните

Дани Тренчева

Приключи първата кампания от традиционната акция „Зима“

Дани Тренчева

Оставките в ДБ няма да попречат на преговорите за кабинет

Дани Тренчева

Ивановден е!

Дани Тренчева

Leave a Comment