23.03.2023
Covid-19 България

Зелените сертификати падат, когато има висок брой ваксинирани

Зелените сертификати падат, когато страната ни влезе в зелена зона или когато постигнем висок брой на ваксинирани лица. Това обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров пред журналисти.

„Мерките не принуждават хората да се ваксинират. Те са с цел намаляване риска от разпространение на вируса“, каза още той.

Той подчерта, че новите мерки, които влизат в сила, засягат само дейностите, които изрично са посочени в заповедта. Всичко, което не е посочено в заповедта, е изключено.

„Мерките дори са облекчаващи. Досега режимът на спортни събития на открито бяха без публики. Сега ще са пред публика при зелен сертификат. Същото е и за нощните заведения“, допълни той.

По думите му ситуацията е изключително сложна, а болниците са под натиск, информира NOVA.

„Нашият ангажимент е да осигурим присъствено обучение, но без да рискуваме живота на учителите и учениците. В момента актуализираме насоките съгласно заповедта от вчера”, заяви министърът на образованието Николай Денков. Спирането на присъственото обучение ще бъде решавано на общинско ниво.

„Очакваме официалната информация за заболеваемостта в София”, каза Денков. Според тази информация ще се решава как да се действа – дали онлайн обучението да бъде въведено от утре, или от понеделник.

Related posts

Новите конституционни съдии положиха клетва

Дани Тренчева

Трифонов: Аз съм платил глоба затова, че не съм подал декларация

admin

Прокуратурата поиска условна присъда за Боян Расате

admin

Полицията започва засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

Дани Тренчева

Транспортният министър поиска допълнително наблюдение на жп инфраструктурата

Дани Тренчева

50-годишна, изготвяла неистински медицински документи, е задържана в София

Дани Тренчева

Leave a Comment