30.06.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Защо таксите за детските градини в Благоевград скачат двойно?

В Благоевград вдигат двойно таксата за детска градина. До края на миналата година тя е била 10 лв., а от началото на тази – вече е 20, предаде БНТ.

Въпреки двойното увеличение в таксите за детските заведения, част от родителите одобряват идеята и смятат, че би донесла само позитиви за децата им.

Според много от тях увеличението е незначително, а труда, който полагат педагозите трябва да бъде достойно оценен.

От общинска администрация обясниха, че увеличението се налага, заради уеднаквяване на цените между детските градини и детските ясли в града. Добавиха още, че повишението в сметките за електричество и отопление също ощетяват бюджета.

“Децата в детските ясли плащат 30 лв., децата в детските градини плащат 10 лв. В едно и също заведение за една и съща услуга. В момента таксите са 20 лв. и за детските градини и за детските и за детските ясли”, каза Илко Стоянов – кмет на община Благоевград.
Кметът Илко Стоянов, приветства идеята на новото правителство за пълното отпадане на такси за детските заведения. Единственото му притеснение е, разходите да не са за сметка на общинския бюджет.

Related posts

Спасяването на Богоявленския кръст в село Полена ще се извърши зад сградата на бившото училище

Дани Тренчева

В Симитли бе проведено обществено обсъждане на „Проекта на ПИРО“

Почетоха Св. Четиридесет мъченици в село Полето

Дани Тренчева

Центърът за настаняване от семеен тип в село Брежани организира коледен базар с ръчно изработени подаръци, сувенири, икони и играчки

Дани Тренчева

Ръст на безработицата и в Благоевградско

Дани Тренчева

За осма поредна година Ултрас „Левски“ – Благоевград организира турнир в памет на Апостола

Leave a Comment