27.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Затвориха АМ „Струма“: Граждански протест заради затворения мост на Покровнишко шосе

Протестиращи блокираха за кратко Автомагистрала „Струма“ при Благоевград.

Протестът беше организиран от жителите на шест благоевградски села. Причина за недоволството на хората е спряното движение по моста на Покровнишко шосе. Движението по съоръжението бе преустановено през декември миналата година, тъй като поройните дъждове в този период компрометираха съоръжението.

Мостът е най-пряката връзка за Благоевград за жителите на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица. Протестът започна първоначално между двете кръгови кръстовища на пътен възел „Зелендол“ на АМ „Струма“, недоволството на хората после спонтанно се пренесе на магистралата. Движението беше блокирано и в двете посоки за около десет минути.

В началото на образувалата се колона от автомобили пътуваше семейство с малко дете, което беше пропуснато от протестиращите.

 

 

Related posts

Трима плувци от община Симитли с медали от турнир „Спартак“

admin

Феновете на орлетата полудяха след резила срещу аматьорите от Етрополе! К. Капчин: Покъртително слаб „Пирин“, виновниците да се измитат начаса!

admin

Община Благоевград възражда фестивалния туризъм! По предложение на кмета Илко Стоянов бе създадено дружество „Арт стейдж енд фест“

Дани Тренчева

Пирин (Благоевград) започна подготовка за новия сезон

18 са новозаразените с коронавирус в Благоевград

Жена от Сандански даде 14 хиляди лева на ало измамници

admin

Leave a Comment