25.09.2023
Банско Пулсът на Югозапада

ЗАПОЧНА РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА ОБХОДНОТО ТРАСЕ НА БАНСКО

По споразумение на Община Банско с Агенция пътна инфраструктура, започна рехабилитацията на обходно трасе на Републикански път II-19. Тази част от пътя попада в регулацията на гр. Банско от кръстовището на републиканския път с ул.”Явор” в м.Забиница, преминаваща в ул.”Найден Геров” и отново включваща се в републиканския път в м.Черешата.

Реализирането на сътрудничеството с АПИ решава въпроса с пълната рехабилитация на околовръстния път на Банско, който ще облекчи трафика за автомобилите, които пътуват към ски зоната и планината и голяма част от хотелите и апартаментните комплекси в южната част на града.Дейностите по рехабилитирането стартират от кръстовището на ул.”Найден Геров” и ул.”Солун” в западна посока.

Работата през настоящата година ще се извършва до началото на активния зимен туристически сезон. Предвижда се полагане на изцяло нова асфалтова настилка и подмяна на компрометираните части от тротоарите и бордюрите. Възстановяването на общинския пътен участък е един от приоритетите за града, защото ще осигури по-лесен достъп на туристите до курортната зона на Банско, Национален Парк „Пирин” и ски – зоната в планината и ще повиши безопасността на движението .Само преди година беше изградена и пусната в експлоатация голяма част от ул.”Найден Геров” – от кръстовщето с ул.”Солун” до м.Черешата, която е част от обходното трасе.

Related posts

БЧК– Благоевград продължава раздаването на хранителни продукти

Дани Тренчева

Край Благоевград се провежда полицейска операция, проверяват ТИР-ове и автобуси

Дядо Коледа зарадва децата от филиал „Мечо Пух“ на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Авария спря тока в тунел „Железница“ 

Симитли – единственият малък град в инициативата „Нощ на театрите“

admin

Дванадесетокласниците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбелязаха Международния ден за борба срещу ХИВ и СПИН

Дани Тренчева

Leave a Comment