12.08.2022
Covid-19 Свят

Задължителен PCR тест за всички пристигащи в Кипър

Кипър въвежда задължителни PCR тестове за всички пътници, пристигащи в страната, съобщава електронното издание на кипърския гръцки вестник „Филелефтерос“. Решението е било прието днес на заседание на Министерския съвет.

Всички пътници над 12-годишна възраст, пристигащи на острова със самолет или кораб и независимо от коя държава идва, ще му бъде правен тест. Мярката се въвежда в опит да се възпрепятства влизането на новата мутация на COVID-19, която вече се регистрира в Африка и някои страни от Европа.

Тестове ще бъдат правени и независимо дали пътникът има сертификат за ваксинация или преболедуване.

Пътниците, които влизат на територията на републиката от пристанищата, ще трябва да представят удостоверение за отрицателен PCR тест с валидност 72 часа. Въпреки това на тях ще им бъде правен и бърз антигенен тест, който ще е безплатен, уточнява изданието. На летищата в Ларнака и Пафос ще се прави задължителен PCR тест.

Мярката влиза в сила на 6 декември и ще е валидна до януари 2022 г. Според епидемиологичната обстановка в началото на следващата година ще се реши дали да бъде удължено действието й.

Източник: БТА

Related posts

ЕС ще обсъди кандидатурата на Украйна в четвъртък

Дани Тренчева

Въвеждат комендатски час в Киев до 17 март

Руски нобелов лауреат дарява медала си в помощ на бежанците от Украйна

Банско и Боровец са най-евтините ски курорти в Европа

Дани Тренчева

Бомбардировки над Житомир, поразени са две болници

Дани Тренчева

ЕС: Готови сме за налагане на още санкции срещу Русия при необходимост

Leave a Comment