13.04.2024
Covid-19 Свят

Задължителен PCR тест за всички пристигащи в Кипър

Кипър въвежда задължителни PCR тестове за всички пътници, пристигащи в страната, съобщава електронното издание на кипърския гръцки вестник „Филелефтерос“. Решението е било прието днес на заседание на Министерския съвет.

Всички пътници над 12-годишна възраст, пристигащи на острова със самолет или кораб и независимо от коя държава идва, ще му бъде правен тест. Мярката се въвежда в опит да се възпрепятства влизането на новата мутация на COVID-19, която вече се регистрира в Африка и някои страни от Европа.

Тестове ще бъдат правени и независимо дали пътникът има сертификат за ваксинация или преболедуване.

Пътниците, които влизат на територията на републиката от пристанищата, ще трябва да представят удостоверение за отрицателен PCR тест с валидност 72 часа. Въпреки това на тях ще им бъде правен и бърз антигенен тест, който ще е безплатен, уточнява изданието. На летищата в Ларнака и Пафос ще се прави задължителен PCR тест.

Мярката влиза в сила на 6 декември и ще е валидна до януари 2022 г. Според епидемиологичната обстановка в началото на следващата година ще се реши дали да бъде удължено действието й.

Източник: БТА

Related posts

Разработиха тест, отличаващ COVID-19 от грип

Дани Тренчева

Путин подкрепи идеята за изпращане на доброволци в Украйна

Дани Тренчева

4816 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

Силно земетресение разтърси Афганистан, има загинали

Дани Тренчева

Разбиха схема за фалшиви сертификати за ваксинация срещу COVID-19

Дани Тренчева

Омикрон: Япония затваря границите си за чужденци

Дани Тренчева

Leave a Comment