20.08.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Жребий определи състава на подвижните СИК за избиратели, поставени под карантина или задължителна изолация по време на изборите за президент и вицепрезидент и НС, съгласно Законa за здравето

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев проведе консултации с представители на парламентарно представени партии и коалиции в 46-то НС във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Р България и народни представители, насрочени за 14.11.2021 г.

По време на срещата бяха разисквани условията и реда за образуване на избирателни секции в лечебни заведения, включително за лечение на болни от COVID, домове за стари хора и места за лишаване от свобода

В рамките на консултациите беше определен съставът на подвижни СИК, предназначени за лица, поставени под карантина или задължителна изолация, съгласно Закона за здравето. 

За справедливо разпределение на позициите двете подвижни СИК, под №152 и №153, бе изтеглен жребий.

Той определи председател на първата подвижна секция да бъде Коалиция „Демократична България“, зам.-председател ПП „Движение за права и свободи“, а секретар ПП „Има такъв народ“.

СИК № 153 ще бъде с председател Коалиция „БСП за България“, зам.-председател Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ и секретар ПП „Движение за права и свободи“.

Подвижните секции за лица, поставени под карантина или задължителна изолация ще бъдат разкрити, в случай че има 7 или  повече декларирани заявления от избиратели.

Related posts

Благоевградска област вече е в жълтата зона на COVID – 19

Дани Тренчева

Под 1000 на 100 хил. души е заболеваемостта от COVID – 19 на 14-дневна база в Благоевградска област

Дани Тренчева

Oбщина Благоевград пуска безплатни автобуси на Архангелова задушница

Дани Тренчева

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ се проведе студентска и докторантска научна сесия, посветена на 45-годишнината от основаването на университета

Дани Тренчева

Поклон! 48-годишният Любомир от село Полето и семейството му спасиха два човешки живота

Образователни медиатори към Община Благоевград и доброволци преброяват кучетата в ромската махала

Дани Тренчева

Leave a Comment