29.05.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Жребий определи състава на подвижните СИК за избиратели, поставени под карантина или задължителна изолация по време на изборите за президент и вицепрезидент и НС, съгласно Законa за здравето

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев проведе консултации с представители на парламентарно представени партии и коалиции в 46-то НС във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Р България и народни представители, насрочени за 14.11.2021 г.

По време на срещата бяха разисквани условията и реда за образуване на избирателни секции в лечебни заведения, включително за лечение на болни от COVID, домове за стари хора и места за лишаване от свобода

В рамките на консултациите беше определен съставът на подвижни СИК, предназначени за лица, поставени под карантина или задължителна изолация, съгласно Закона за здравето. 

За справедливо разпределение на позициите двете подвижни СИК, под №152 и №153, бе изтеглен жребий.

Той определи председател на първата подвижна секция да бъде Коалиция „Демократична България“, зам.-председател ПП „Движение за права и свободи“, а секретар ПП „Има такъв народ“.

СИК № 153 ще бъде с председател Коалиция „БСП за България“, зам.-председател Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ и секретар ПП „Движение за права и свободи“.

Подвижните секции за лица, поставени под карантина или задължителна изолация ще бъдат разкрити, в случай че има 7 или  повече декларирани заявления от избиратели.

Related posts

Борислав Сандов: Няма финансова щета за сметка на България

admin

Нови актьори-стари номера: „Хакнатата“ демокрация в Благоевград

admin

ОИК – Разлог започна процедура за прекратяване мандата на съветника от БСП Ал. Крайнов

Националният доверителен екофонд одобри проект на Община Симитли за електромобили

Благоевград ще има нова Наредба за паркиране

Дани Тренчева

Д-р А. Тонгов, МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев: Болните при нас се увеличават прогресивно, затова настояваме да бъде обявена грипна ваканция

admin

Leave a Comment