08.06.2023
България

Енергийният министър: Няма проблем с количествата горива в България

Няма проблем с количествата горива в България, няма намаляване на налягането по трасетата, свързани с Газпром. Проблем за електроенергийната система не се наблюдава. Това заяви на брифинг министърът на енергетиката Александър Николов.

Още от средата на февруари добивът от газохранилището в Чирен е ограничен до минимум или преустановен когато е възможно. Добивният сезон е удължен с още един сезон, обясни Николов.

„Булгаргаз” няма сключена сделка на конкретната дата. Съответно компанията не е в никакво нарушение на договори. Налице са всички основания, които да не водят до риск от спиране или ограничаване на доставките. Допълнително Българският енергиен холдинг и правителството са приели мерки за това“, каза още Николов.

„Булгаргаз“ отправи искане към големи търговци на втечнен газ, опериращи в региона, за предоставяне на оферта за доставка на количества през март, в случай на преустановяване на доставките от „Газпром“. Към момента получените предложения ценово не отговарят на изискванията на „Булгаргаз“, така че да няма допълнително увеличаване на цената на потребителите у нас, твърди енергийният министър.

Новините за опашките по бензиностанциите са спонсорирани от ГЕРБ-СДС, смята Николов.

Източник: NOVA

Related posts

МВнР: Киев иска от нас оръжия, компетентните ведомства ще го обсъдят

Кирил Петков: Ако нямаме 22 закона, приети до края на годината, губим 20 милиарда лева

admin

46 нови случая на КОВИД-19 в страната през последното денонощие

admin

Тежко ПТП на пътя за Калотина взе жертва, ранени са служители на МВР

Дани Тренчева

Евакуираха мол в София

Дани Тренчева

Разкриха телефонна измама за 70 000 лева

admin

Leave a Comment