29.06.2022
България

Енергийният министър: Няма проблем с количествата горива в България

Няма проблем с количествата горива в България, няма намаляване на налягането по трасетата, свързани с Газпром. Проблем за електроенергийната система не се наблюдава. Това заяви на брифинг министърът на енергетиката Александър Николов.

Още от средата на февруари добивът от газохранилището в Чирен е ограничен до минимум или преустановен когато е възможно. Добивният сезон е удължен с още един сезон, обясни Николов.

„Булгаргаз” няма сключена сделка на конкретната дата. Съответно компанията не е в никакво нарушение на договори. Налице са всички основания, които да не водят до риск от спиране или ограничаване на доставките. Допълнително Българският енергиен холдинг и правителството са приели мерки за това“, каза още Николов.

„Булгаргаз“ отправи искане към големи търговци на втечнен газ, опериращи в региона, за предоставяне на оферта за доставка на количества през март, в случай на преустановяване на доставките от „Газпром“. Към момента получените предложения ценово не отговарят на изискванията на „Булгаргаз“, така че да няма допълнително увеличаване на цената на потребителите у нас, твърди енергийният министър.

Новините за опашките по бензиностанциите са спонсорирани от ГЕРБ-СДС, смята Николов.

Източник: NOVA

Related posts

ВСС върна за поправка предложението на Янаки Стоилов за освобождаване на Иван Гешев

Обмислят по-скъпа вода за домакинствата, които харчат повече кубици

Дани Тренчева

Прогноза за времето – 8 декември

Дани Тренчева

Камионите с хуманитарна помощ на БЧК тръгват към Украйна

Дани Тренчева

Засилено движение по основни пътища у нас

Дани Тренчева

Засилено полицейско присъствие по пътищата заради празниците

Leave a Comment