29.11.2022
България

Енергийният министър: Няма проблем с количествата горива в България

Няма проблем с количествата горива в България, няма намаляване на налягането по трасетата, свързани с Газпром. Проблем за електроенергийната система не се наблюдава. Това заяви на брифинг министърът на енергетиката Александър Николов.

Още от средата на февруари добивът от газохранилището в Чирен е ограничен до минимум или преустановен когато е възможно. Добивният сезон е удължен с още един сезон, обясни Николов.

„Булгаргаз” няма сключена сделка на конкретната дата. Съответно компанията не е в никакво нарушение на договори. Налице са всички основания, които да не водят до риск от спиране или ограничаване на доставките. Допълнително Българският енергиен холдинг и правителството са приели мерки за това“, каза още Николов.

„Булгаргаз“ отправи искане към големи търговци на втечнен газ, опериращи в региона, за предоставяне на оферта за доставка на количества през март, в случай на преустановяване на доставките от „Газпром“. Към момента получените предложения ценово не отговарят на изискванията на „Булгаргаз“, така че да няма допълнително увеличаване на цената на потребителите у нас, твърди енергийният министър.

Новините за опашките по бензиностанциите са спонсорирани от ГЕРБ-СДС, смята Николов.

Източник: NOVA

Related posts

Мирослав Иванов: С вота на недоверие ГЕРБ цели да се докопа отново до властта

Първо министерство въвежда зелен сертификат за служителите си

Дани Тренчева

Антикорупционната комисия проверява информация за „Досиетата Пандора“ за Пеевски

Дани Тренчева

Родители на карантинирани ученици до 12 г. в София да имат право на болничен

Дани Тренчева

Проверка на „Балкански поток“ констатира сериозни нарушения

admin

Задържаха бивш депутат от ГЕРБ

Leave a Comment