18.06.2024
България

ЕК трябва да даде оценка на Плана за възстановяване до дни

ЕК трябва да даде оценка на Плана за възстановяване и устойчивост на България до 15 декември. Това съобщиха от Представителството на ЕК у нас в позиция. Срокът от два месеца обаче може да бъде удължен, тъй като от Комисията са изпратили няколко препоръки към страната ни.

„Регламентът за Механизма за възстановяване и устойчивост предвижда срок от два месеца за оценката на българския национален план и за превръщането на съдържанието му в правно обвързващи актове. Също така Регламентът предвижда при необходимост този срок да може да бъде удължен по взаимно съгласие между Комисията и дадената държава членка. През този период няма да можем да коментираме отделните мерки или да даваме предварителни оценки“, посочват още от Представителството.

„Получена е обратна връзка от Европейската комисия по Плана за възстановяване и устойчивост. Тя не ни изненадва и не ни притеснява. Получили сме обратна връзка, в която има два големи въпроса и технически такива по отделните реформи“, обясни заяви вицепремиерът Атанас Пеканов по време на първия блицконтрол в 47-ото Народно събрание.

Източник: NOVA

Related posts

Млад баща от Велинград се бори за живота си, да му помогнем!

admin

Служителите на затворите излизат на протест на 25 октомври

admin

Засилен е трафикът на границата с Гърция

admin

Прокуратурата иска постоянен арест на учителят-педофил

admin

Нинова: Истинското мнозинство е ГЕРБ-СДС, „Възраждане“ и ДПС

admin

Гранични полицаи участвали в схеми за трафик на мигранти

admin

Leave a Comment