12.08.2022
България

ЕК трябва да даде оценка на Плана за възстановяване до дни

ЕК трябва да даде оценка на Плана за възстановяване и устойчивост на България до 15 декември. Това съобщиха от Представителството на ЕК у нас в позиция. Срокът от два месеца обаче може да бъде удължен, тъй като от Комисията са изпратили няколко препоръки към страната ни.

„Регламентът за Механизма за възстановяване и устойчивост предвижда срок от два месеца за оценката на българския национален план и за превръщането на съдържанието му в правно обвързващи актове. Също така Регламентът предвижда при необходимост този срок да може да бъде удължен по взаимно съгласие между Комисията и дадената държава членка. През този период няма да можем да коментираме отделните мерки или да даваме предварителни оценки“, посочват още от Представителството.

„Получена е обратна връзка от Европейската комисия по Плана за възстановяване и устойчивост. Тя не ни изненадва и не ни притеснява. Получили сме обратна връзка, в която има два големи въпроса и технически такива по отделните реформи“, обясни заяви вицепремиерът Атанас Пеканов по време на първия блицконтрол в 47-ото Народно събрание.

Източник: NOVA

Related posts

Стефановден е!

Дани Тренчева

50-годишна, изготвяла неистински медицински документи, е задържана в София

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 1 февруари 2022

Дани Тренчева

Нинова: Засега мобилните оператори не могат да вдигат цените

Дани Тренчева

Прокуратурата не е информирана за действия по разследването „по неотложност“ спрямо политически лица

Прокурор осъди Висшия съдебен съвет

admin

Leave a Comment