27.03.2023
България

ЕК трябва да даде оценка на Плана за възстановяване до дни

ЕК трябва да даде оценка на Плана за възстановяване и устойчивост на България до 15 декември. Това съобщиха от Представителството на ЕК у нас в позиция. Срокът от два месеца обаче може да бъде удължен, тъй като от Комисията са изпратили няколко препоръки към страната ни.

„Регламентът за Механизма за възстановяване и устойчивост предвижда срок от два месеца за оценката на българския национален план и за превръщането на съдържанието му в правно обвързващи актове. Също така Регламентът предвижда при необходимост този срок да може да бъде удължен по взаимно съгласие между Комисията и дадената държава членка. През този период няма да можем да коментираме отделните мерки или да даваме предварителни оценки“, посочват още от Представителството.

„Получена е обратна връзка от Европейската комисия по Плана за възстановяване и устойчивост. Тя не ни изненадва и не ни притеснява. Получили сме обратна връзка, в която има два големи въпроса и технически такива по отделните реформи“, обясни заяви вицепремиерът Атанас Пеканов по време на първия блицконтрол в 47-ото Народно събрание.

Източник: NOVA

Related posts

Предвижда се изграждане на нов затвор в България

Дани Тренчева

Протестиращите шофьори поканиха депутатите от коалицията да се повозят с тях

admin

„Възраждане“ организира протест срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

Прокурор получи зловещ колет

admin

Шофьор без книжка с нерегистриран мотоциклет блъсна полицай и избяга

admin

733 са новозаразените у нас за денонощието

Дани Тренчева

Leave a Comment