18.04.2024
България

ЕК трябва да даде оценка на Плана за възстановяване до дни

ЕК трябва да даде оценка на Плана за възстановяване и устойчивост на България до 15 декември. Това съобщиха от Представителството на ЕК у нас в позиция. Срокът от два месеца обаче може да бъде удължен, тъй като от Комисията са изпратили няколко препоръки към страната ни.

„Регламентът за Механизма за възстановяване и устойчивост предвижда срок от два месеца за оценката на българския национален план и за превръщането на съдържанието му в правно обвързващи актове. Също така Регламентът предвижда при необходимост този срок да може да бъде удължен по взаимно съгласие между Комисията и дадената държава членка. През този период няма да можем да коментираме отделните мерки или да даваме предварителни оценки“, посочват още от Представителството.

„Получена е обратна връзка от Европейската комисия по Плана за възстановяване и устойчивост. Тя не ни изненадва и не ни притеснява. Получили сме обратна връзка, в която има два големи въпроса и технически такива по отделните реформи“, обясни заяви вицепремиерът Атанас Пеканов по време на първия блицконтрол в 47-ото Народно събрание.

Източник: NOVA

Related posts

Между 1% и 11 % е намалението на цените на хляба

admin

ГЕРБ внася законопроект за два нови реактора на АЕЦ „Козлодуй“

admin

Социолози: Голяма част от избирателите взеха решение за вота си в последния момент

Дани Тренчева

Спецакция в Русенско

admin

Трета ежемесечна всеобхватна проверка на територията на страната с цел намаляване на тежките пътни инциденти започна днес

admin

Дневен хороскоп за 4 февруари 2022

Дани Тренчева

Leave a Comment