03.10.2022
112

Експерти: Този участък от АМ „Струма“ е в безобразно състояние

Трасето на АМ „Струма“, където се случи инцидентът с пътнически автобус от РСМ, при който загинаха 45 души, е познато като опасно. Това коментираха в „Денят започва“ Диана Русинова и Емил Марков от Института за пътна безопасност.

Диана Русинова повдигна въпроси за състоянието на пътната инфраструктура и къде са контролните органи, проверили ли са дали шофьорът на автобуса е почивал, какво се е случило с него. Припомни, че това не е първи такъв инцидент.

За този участък на АМ „Струма“ тяхната организация е изпратила над 15 сигнала само тази година. И не са получили отговор на сигналите.

„ОТ 6 МЕСЕЦА ДЪРЖАВАТА НЕ ОТГОВАРЯ. АКО НЕ Ѝ ПОИСКАМЕ ИНФОРМАЦИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ, ДЪРЖАВАТА КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВА КОМУНИКАЦИЯ С НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ СЕКТОР“, ЗАЯВИ ДИАНА РУСИНОВА.

Този път е една от 1500 черни точки в България, за които Институтът за пътна безопасност съобщи през лятото, припомни Емил Марков.

През лятото се е провела среща в МРРБ по инициатова на института, която експертите опеделиха като абсурдна, тези хора, които работят там са абсолютно неподготвени. От тях те са научили, че България не е подготвена за зимното поддържане и почистване.

Диама Русинова: „Проблемът е такъв: държавата отсъства. Днес платиха със живота си за нашето безхаберие.“

Тя подчерта, че не можем да неглижираме факта, че този участък е в безобразно състояние – пътна маркировка, мантинели, знаци.

Емил Марков: „И мантинелите, и маркировката не отговарят дори на минималните нормативни изисквания.“

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Related posts

45- годишна жена от село Бело поле изчезна мистериозно

admin

Сигнал за телефонна измамама в Сандански

admin

Откриха нови ниви с канабис край Петрич и Сандански

Дани Тренчева

Лек автомобил се блъсна в стълб в Благоевград

Дани Тренчева

Арестуваха мъж, изпочупил 21 автомобила в Благоевград

Дани Тренчева

Обявиха тридневен траур в РС Македония

Дани Тренчева

Leave a Comment