30.11.2022
Свят

Европейският парламент обяви обществена поръчка за изпълнението на Програмата за обучение на млади журналисти

Европейският парламент (ЕП) обяви обществена поръчка за подбор на местни организации, които ще организират за изпълнението на Програмата за обучение на млади журналисти в 10 държави членки. България заедно с девет други държави членки е част от пилотната фаза, като следващата година програмата ще обхване и останалите държави от ЕС, съобщиха от Представителството на ЕП в България. Крайният срок за подаване на оферти е 17:00 часа българско време на 8 юли 2022 г.

Поканата за представяне на оферти е насочена към местни икономически оператори с доказан опит в медийната среда и в организирането на обучения за медийни специалисти. Избраните организации ще отговарят за провеждането на обучението на национално равнище, подбора на участниците и информационните дейности.

Услугите, които ще бъдат предоставени в рамките на програмата, включват организирането и осъществяването, до два пъти годишно, за период до четири години, на програма за обучение по въпроси на ЕС, с цел повишаване на осведомеността на младите журналисти и способността им да обяснят на своята аудитория европейски теми, включително как ЕС работи, какво е значението на Европейския парламент, парламентарната демокрация и ценностите, които тя отстоява. Целевата аудитория за тези обучения са млади журналисти, базирани в държавите членки на ЕС, в качеството им на ключови разпространители и лидери на мнение.

Максималната стойност на рамковото споразумение за целия период от четири години е 210 000 евро.

Related posts

Кибератака срещу министерството на отбраната в Белгия

Дани Тренчева

COVID-19-по света

admin

Португалия облекчи мерките за ваксинираните

Дани Тренчева

На 3 януари Земята ще се приближи максимално близо до Слънцето

Дани Тренчева

Европейските ядрени регулатори с призив токът в Чернобилската АЕЦ да бъде възобновен незабавно 

Дани Тренчева

Полша дава всичките си изтребители МиГ-29 на САЩ

Дани Тренчева

Leave a Comment