29.03.2024
Свят

Европейският парламент обяви обществена поръчка за изпълнението на Програмата за обучение на млади журналисти

Европейският парламент (ЕП) обяви обществена поръчка за подбор на местни организации, които ще организират за изпълнението на Програмата за обучение на млади журналисти в 10 държави членки. България заедно с девет други държави членки е част от пилотната фаза, като следващата година програмата ще обхване и останалите държави от ЕС, съобщиха от Представителството на ЕП в България. Крайният срок за подаване на оферти е 17:00 часа българско време на 8 юли 2022 г.

Поканата за представяне на оферти е насочена към местни икономически оператори с доказан опит в медийната среда и в организирането на обучения за медийни специалисти. Избраните организации ще отговарят за провеждането на обучението на национално равнище, подбора на участниците и информационните дейности.

Услугите, които ще бъдат предоставени в рамките на програмата, включват организирането и осъществяването, до два пъти годишно, за период до четири години, на програма за обучение по въпроси на ЕС, с цел повишаване на осведомеността на младите журналисти и способността им да обяснят на своята аудитория европейски теми, включително как ЕС работи, какво е значението на Европейския парламент, парламентарната демокрация и ценностите, които тя отстоява. Целевата аудитория за тези обучения са млади журналисти, базирани в държавите членки на ЕС, в качеството им на ключови разпространители и лидери на мнение.

Максималната стойност на рамковото споразумение за целия период от четири години е 210 000 евро.

Related posts

Зеленски ще говори днес пред Съвета за сигурност на ООН

Еврокомисията няма да препоръчва задължително ваксиниране срещу COVID-19

Дани Тренчева

Гърция признава руската ваксина Sputnik V

Дани Тренчева

Обявиха тридневен траур в РС Македония

Дани Тренчева

Кьовеши сигнализира в Брюксел за неясноти около мандата на европрокурорите

Цената на газа в Европа усилено се покачва

Дани Тренчева

Leave a Comment