18.06.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Д-р Огнян Митев преизбран за директор на МБАЛ – Благоевград, адвокатката Магдалена Симеонова стана зам. председател в борда на мястото на д-р А. Янакиев

Болничният директор д-р Огнян Митев е преизбран за нов тригодишен управленски мандат. Сменени са обаче другите членове на Съвета на директорите в МБАЛ – Благоевград – председателят инж. Стойка Таскова и зам. председателят д-р Андрей Янакиев, началник на отделението по образна диагностика. На тяхно място са назначени юристите Христина Гетова, бивш гл. секретар и шеф на правната дирекция в Министерство на здравеопазването, и благоевградската адвокатка Магдалена Симеонова.

Пред репортер на „Струма“ д-р Огнян Митев потвърди за кадровите рокади, които са вписани на 29 декември 2022 г. в Търговския регистър.

Бившият зам. председател на Съвета на директорите д-р Андрей Янакиев заяви, че не е присъствал на събранието, на което са извършени смените. „Не е задължително да присъствам. Аз бях в директорския борд 4 години и половина. Стига ми толкова”, заяви д-р Янакиев, който беше включен в СД на МБАЛ – Благоевград от квотата на ВМРО при управлението на коалиционния кабинет на ГЕРБ и „Обединени патриоти”. Освен завеждащ на болнично отделение по образна диагностика д-р Андрей Янакиев е управител и на „Медицински център – Благоевград-2009” ЕООД.

Благоевградската адвокатка Магдалена Симеонова бе избрана за независим член на Съвета на директорите на МБАЛ – Благоевград през април 2021 г.  На обявения конкурс на 9 февруари от тогавашния здравен министър проф. Костадин Ангелов членовете на директорския борд на МБАЛ – Благоевград инж. Стойка Таскова и д-р Огнян Митев бяха преизбрани за нов тригодишен мандат. За мястото на независим член, което пък се заемаше от началника на болничното отделение по образна диагностика д-р Андрей Янакиев, нямаше кандидати, поради което конкурсът бе удължен с още 15 дни. След събеседване, провело се в Министерство на здравеопазването, конкурсната комисия избра адвокат Магдалена Симеонова, с което директорският борд бе попълнен.

Впоследствие обаче служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров отмени проведените конкурси в болниците и върна старото положение, в резултат на което д-р Андрей Янакиев остана още година и половина в управлението на МБАЛ – Благоевград след изтичане на тригодишния мандат.

Д-р Огнян Митев остава непоклатим през тези 8 години на управление, след като бе избран за изпълнителен директор на болницата през 2015 г.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Related posts

Любица Ортомарова и Виктория Маламова са първенците в коледното състезание по български език и литература в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли

Дани Тренчева

“Продължаваме Промяната“ регистрира листата си за участие в изборите за Народно събрание в град Благоевград.

Дани Тренчева

В 117 училища в Благоевградска област се учи присъствено

Дани Тренчева

Илко Стоянов: Намаляваме такса смет за бизнеса и селата, изравняваме промилите за домакинствата с останалите областни градове

Дани Тренчева

БСП съветничката Г. Янчева оглави Инспекцията по труда в Благоевград

Бесен на ВиК вилнее в село Церово: Боян завърза с въже и издърпа с колата противопожарен и спирателен кран

admin

Leave a Comment