06.10.2022
България Политика

ДПС: Следващият президент трябва да бъде стожер на Конституцията

ДПС признава изборните резултатите, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ, но предупреди, че  има въпроси към Централната избирателна комисия, най-важният от които е за отчитането на контролните разписки. Според него има разминаване, а лично той е открил разминаване в две секции.

Карадайъ отказа да коментира дали ДПС би подкрепило кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“, тъй като въпросът не е обсъждан от ръководството на партията.

Следващият президент на България трябва да бъде обединител на нацията, обяви Карадайъ. Той очерта и останалите критерии, на които трябва да отговаря държавния глава:

„Да бъде стожер на Конституцията на Република България, законността и върховенството на правото. Да бъде полето на съгласие не само по време на кризи, но и в нормално време. Да бъде лице на държавността и лице на държавата пред света. Да бъде глас на национално обединяващите каузи“.

Източник: БНР

Related posts

Верижна катастрофа със седем автомобила ограничава движението на пътя Пловдив – Карлово

МВР с информация за подготовката на балотажа

Дани Тренчева

Прогноза за времето 22 декември 2021

Дани Тренчева

Държавата ще отпусне средства за пострадалите от наводненията в Карловско

admin

Ще продължат ли валежите и гръмотевиците днес?

admin

Изключиха от групата на БСП съветника Веселин Христов заради подкрепата му на заема от 17 млн. лв. за аквапарка в Благоевград

admin

Leave a Comment