22.04.2024
България

До сряда у нас времето ще е слънчево, от четвъртък започва понижение на температурите

През първата половина от започващата седмица времето в страната ще бъде предимно слънчево. На места по поречието на Дунав, в Източна България и в отделни котловини, сутрин ще има ниска облачност или мъгла. В понеделник, 17 октомври, и във вторник, 18 октомври, ще духа слаб вятър от изток, се съобщава в 15-дневната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), която е за времето у нас от 17 до 31 октомври.

В сряда, 19 октомври, вятърът ще се смени със северозападен, до вечерта ще се усили и с него ще нахлуе сравнително по-студен въздух.

В четвъртък, 20 октомври, по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна и Централна Северна България, на отделни места там и ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижат с 5-7 градуса.

В петък, 21 октомври, вятърът ще отслабне, в западната половина от страната на места и ще стихне, в източната ще стане от север-североизток. Ще преобладава слънчево време, но ще е хладно, с минимални температури близки до нулата, а дневните – ще са предимно между 10 и 15 градуса.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево, сутрин на места с ниска облачност и с намалена видимост. Времето бавно ще се затопля.

През последната седмица от октомври времето у нас ще бъде променливо, вероятността за валежи е повишена, но ще бъдат предимно слаби и на места. Температурите ще бъдат малко по-високи от средните за периода, но бавно ще се понижават, информират метеоролозите от НИМХ.

Related posts

Съдът определи за противоконституционен указът за назначаването на Кирил Петков

Дани Тренчева

МОН получи 700 000 теста за COVID-19

Дани Тренчева

Полицията предупреждава за нов вид телефонна измама

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 23 декември 2021

Дани Тренчева

Забранява се груповият лов по време на парламентарните и президентски избори

Дани Тренчева

Ивановден е!

Дани Тренчева

Leave a Comment