20.06.2024
България Политика

Доставиха мобилните телефони, които ще излъчват и заснемат от секционните комисии

Всички мобилни телефони, които ще излъчват и заснемат от секционните комисии при преброяването на бюлетините на втори април, вече са предадени във фирмата „Информационно обслужване“, а необходимото приложение е качено. Днес се прави повторна проверка на устройствата, а другата седмица пред медиите ще се демонстрира и как работят, предава БТА.

Ивайло Филипов, изпълнителен директор на „Информаицонно обслужване“, коментира необходимостта от повторна проверка на смартфоните:

„Да се убедим ние, че устройството е инсталирано качествено, че има сигнал, батерията му е заредена на 100 процента. Направили сме тест в компанията, който при заредено на 100 процента устройство при видеоизлъчване и видеозаснемане едновременно, над 8 часа и половина издържва батерията му“.

Членовете на секционните комисии ще бъдат обучени да боравят с телефоните, а платформата, през която ще се наблюдава на живо броенето, е сигурна и защитена, така, че да издържи и по-голям интерес, допълни Филипов:

„Смятаме, че ще използваме много сигурна платформа, подхождаме много сериозно към процеса, така, че да има гарантиране за всеки един гражданин, вие, журналистите да може да използвате интернет сайна. Очакваме значително натоварване, има много интерес към него“.

По данни на мобилните оператори, към момента в около 15% от секциите с видеонаблюдение няма достатъчно покритие на интернет, но се работи:

„Трите телекома, те работят и в момента и ще работят до изборния ден за увеличаване на покритието с увеличаване на възможностите и капацитета на мрежата, така, че качеството на излъчвания сигнал да е по-добро и съответно там, където преди дни е нямало, да бъде покрито“.

Там, където секция остане без покритие на интернет, няма да има излъчване, а само заснемане. После видеото ще се качи на платформата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Каква е разликата между първия и втория в битката за „Дондуков” 2

Дани Тренчева

След изказване на Ицо Хазарта: „Възраждане” предлагат влизане в НС след тест за наркотици

Дани Тренчева

Поетапното увеличение на акциза за цигарите и тютюневите изделия мина и на второ четене

admin

Гешев се оплака от политически натиск пред ЕК

Дани Тренчева

Заради неспазена карантина: Затвор и 10 000 лв. глоба за мъж от Пловдивско

Дани Тренчева

Няма бедстващи хора в наводнените карловски села

admin

Leave a Comment