04.03.2024
Свят

Домакинствата във Великобритания ще получават помощи за битовите си сметки

Домакинствата във Великобритания ще получат помощ от 350 паунда за нарастващите сметки за енергия. Това обяви канцлерът на хазната Риши Сунак.

По думите на Сунак отговарящите на условията ще получат отстъпка от 150 паунда от сметката си за общински данък през април и допълнителна отстъпка от 200 паунда през октомври от сметките си за енергия.

Сумата за енергийно потребление ще бъде изплатена в рамките на пет години, считано от следващия април, каза още канцлерът.

Сунак обяви планове за милиарди паунда, подкрепени от държавата заеми, които ще дадат на всички домакинства отстъпка от 200 паунда  от сметките им за енергия.

Това има за цел да ограничи ефекта от покачването на цените през април, като парите ще бъдат възстановени от потребителите през следващите години, за да могат заемите, предоставени им от енергийните доставчици,  да бъдат върнати при спад на цените на енергията.

Мерките, предприети от правителството, са опит за подпомагане на милиони домакинства, борещи се с нарастващите разходи за живот във Великобритания. 

Източник: NOVA

Related posts

Зеленият сертификат ще важи в ЕС с бустерна ваксинация

Дани Тренчева

ЕМА одобри ваксината на Pfizer/BioNTech за деца от 5 до 11 г.

Дани Тренчева

Спасиха шестгодишно момче, прекарало два дни под развалини след земетресението в Индонезия

admin

Франция отменя зеления сертификат

Дани Тренчева

ЕК удължи с 6 месеца рамката за подпомагане на бизнеса заради COVID-19

Дани Тренчева

Австрия прие задължителната ваксинация

Дани Тренчева

Leave a Comment