25.04.2024
Свят

Домакинствата във Великобритания ще получават помощи за битовите си сметки

Домакинствата във Великобритания ще получат помощ от 350 паунда за нарастващите сметки за енергия. Това обяви канцлерът на хазната Риши Сунак.

По думите на Сунак отговарящите на условията ще получат отстъпка от 150 паунда от сметката си за общински данък през април и допълнителна отстъпка от 200 паунда през октомври от сметките си за енергия.

Сумата за енергийно потребление ще бъде изплатена в рамките на пет години, считано от следващия април, каза още канцлерът.

Сунак обяви планове за милиарди паунда, подкрепени от държавата заеми, които ще дадат на всички домакинства отстъпка от 200 паунда  от сметките им за енергия.

Това има за цел да ограничи ефекта от покачването на цените през април, като парите ще бъдат възстановени от потребителите през следващите години, за да могат заемите, предоставени им от енергийните доставчици,  да бъдат върнати при спад на цените на енергията.

Мерките, предприети от правителството, са опит за подпомагане на милиони домакинства, борещи се с нарастващите разходи за живот във Великобритания. 

Източник: NOVA

Related posts

Първа присъда след разследване на Европейската прокуратура

Дани Тренчева

Съветът на Европа изключи Русия от Органа за правата на човека

Русия: Изпращането на международни миротворци в Украйна би било „много безразсъдно“

В очакване на преговори: Руските войски са намалили темповете на настъпление

Дани Тренчева

Нови силни експлозии в центъра на Киев

Дани Тренчева

ЕК: Ваксинационната кампания в ЕС е успех, осигурени са допълнителни дози

Дани Тренчева

Leave a Comment