18.06.2024
Банско Пулсът на Югозапада

Деца събраха за часове 5000 лева на благотворителен базар в Банско

Истинско чудо преди Коледа сътвориха децата от Начално училище „Свети Паисий Хилендарски“ в Банско с помощта на техните родители и учители. В благотворителната инициатива „От детските ръце за детското сърце“ се включиха стотици жители и гости на града, които изкупиха всички неща, изработени от малки и големи и подредени на коледния базар в двора на училището. 

Събрана беше рекордната сума от над 5000 лева, която беше дарена на Дневния център за деца и младежи с увреждания в града, а с това се сбъдна и мечтата да имат не една, а две интерактивни дъски за иновативно обучение, както и музикална система. 

Мразовитото неделно утро не попречи нито на слънцето, нито на учителите и родителите да греят в усмивки, запленени от коледния дух. Само за час бяха аранжирани над 12 щанда, а на тях бяха подредени хиляди неща – от коледни картички, украси и сувенири до вкусни сладки, кейкове и торти. 

Преди откриването на благотворителния базар започна и изграждането на къща иглу от пластмасови бутилки. 

Каузата „Коледна благотворителница“ е на родителите, споделя с гордост директорът на училището Евгения Тренчева. Родителите на малчуганите са основни аранжори на щандовете, а оказа се – и вдъхновители на коледния дух. Сред тях е и олимпийската ни медалистка Ирина Никулчина. 

Източник: БНР

Снимка: БНР

Related posts

Въвеждат онлайн обучение в Югозападния университет

Дани Тренчева

Спирки с ликовете на национални герои и заветите им ще посрещат жителите и гостите на община Симитли

Дани Тренчева

Инспекция от Общинска администрация – Симитли

admin

НАП блокира сметките на ОФК „Пирин” за дълг от 200 хил. лв.

admin

Пирин с рекордни приходи! На път е да се самоиздържа

Нова серия на отровени бездомни кучета в Благоевград

admin

Leave a Comment