17.01.2022
Банско Пулсът на Югозапада

Деца събраха за часове 5000 лева на благотворителен базар в Банско

Истинско чудо преди Коледа сътвориха децата от Начално училище „Свети Паисий Хилендарски“ в Банско с помощта на техните родители и учители. В благотворителната инициатива „От детските ръце за детското сърце“ се включиха стотици жители и гости на града, които изкупиха всички неща, изработени от малки и големи и подредени на коледния базар в двора на училището. 

Събрана беше рекордната сума от над 5000 лева, която беше дарена на Дневния център за деца и младежи с увреждания в града, а с това се сбъдна и мечтата да имат не една, а две интерактивни дъски за иновативно обучение, както и музикална система. 

Мразовитото неделно утро не попречи нито на слънцето, нито на учителите и родителите да греят в усмивки, запленени от коледния дух. Само за час бяха аранжирани над 12 щанда, а на тях бяха подредени хиляди неща – от коледни картички, украси и сувенири до вкусни сладки, кейкове и торти. 

Преди откриването на благотворителния базар започна и изграждането на къща иглу от пластмасови бутилки. 

Каузата „Коледна благотворителница“ е на родителите, споделя с гордост директорът на училището Евгения Тренчева. Родителите на малчуганите са основни аранжори на щандовете, а оказа се – и вдъхновители на коледния дух. Сред тях е и олимпийската ни медалистка Ирина Никулчина. 

Източник: БНР

Снимка: БНР

Related posts

Учениците в община Сандански преминават към онлайн обучение

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) и „Марек“ не успяха да излъчат победител в дербито на Югозапада

Дани Тренчева

В Сушица почетоха Сурва по стар стил

Дани Тренчева

Дядо Коледа зарадва децата от филиал „Мечо Пух“ на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Любица Ортомарова и Виктория Маламова са първенците в коледното състезание по български език и литература в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли

Дани Тренчева

Акция на ГДБОП в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment