09.12.2022
Банско Пулсът на Югозапада

Деца събраха за часове 5000 лева на благотворителен базар в Банско

Истинско чудо преди Коледа сътвориха децата от Начално училище „Свети Паисий Хилендарски“ в Банско с помощта на техните родители и учители. В благотворителната инициатива „От детските ръце за детското сърце“ се включиха стотици жители и гости на града, които изкупиха всички неща, изработени от малки и големи и подредени на коледния базар в двора на училището. 

Събрана беше рекордната сума от над 5000 лева, която беше дарена на Дневния център за деца и младежи с увреждания в града, а с това се сбъдна и мечтата да имат не една, а две интерактивни дъски за иновативно обучение, както и музикална система. 

Мразовитото неделно утро не попречи нито на слънцето, нито на учителите и родителите да греят в усмивки, запленени от коледния дух. Само за час бяха аранжирани над 12 щанда, а на тях бяха подредени хиляди неща – от коледни картички, украси и сувенири до вкусни сладки, кейкове и торти. 

Преди откриването на благотворителния базар започна и изграждането на къща иглу от пластмасови бутилки. 

Каузата „Коледна благотворителница“ е на родителите, споделя с гордост директорът на училището Евгения Тренчева. Родителите на малчуганите са основни аранжори на щандовете, а оказа се – и вдъхновители на коледния дух. Сред тях е и олимпийската ни медалистка Ирина Никулчина. 

Източник: БНР

Снимка: БНР

Related posts

Феновете организираха голям празник за 100-годишнината на ФК Пирин – Благоевград

admin

Лек трус беше засечен в Благоевградско

Дани Тренчева

Разяснителна кампания за машинното гласуване започна в област Благоевград

Дани Тренчева

Община Благоевград търси Неправителствени организации за защита на животните, които да участват в дейността на Съвет за сътрудничество „С грижа към животните“

Дани Тренчева

Община Симитли организира безплатен превоз за Похода на свободата до връх Кръста, край село Ракитна

Дани Тренчева

Проходими при зимни условия са пътищата в Благоевградска област

Дани Тренчева

Leave a Comment