18.06.2024
Пулсът на Югозапада

Денят на спонтанните актове на доброта бе отбелязан в Центровете за настаняване от семеен тип в селата Железница и Полена

17 февруари е обявен като Ден на спонтанните актове на доброта. Празникът се отбелязва по цял свят, независимо от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения, защото доброто не се интересува от външността, а от вътрешността на човешкото същество. Точно този ценен урок ни предадоха за пореден път потребителите и специалистите от социалните услуги в община Симитли.

По повод вчерашния Ден на доброто от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в село Железница ни припомниха, че спонтанен акт на доброта (на английски: random act of kindness) е акт на алтруизъм, извършен от един или повече хора без очакване на насрещна благодарност от тях, често на случайни непознати. А следобедните часове потребителите и специалистите прекараха заедно в двора на центъра, където проведоха теренна терапия – дозирана пешеходна разходка.

В деня на добротата на гости в Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Полена бе кметът на село Крупник Иванка Чакалска. Кметицата направи своя спонтанен акт на доброта като гостува на потребителите и специалистите от центъра, които зарадва не само с приятелството си, но и с вкусни лакомства за всички.

В духа на празника и неговата основна идея – да се насърчават актовете на доброта, Ви напомняме, че Кметство село Полена и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Полена организират благотворителен базар! На 18 февруари (петък) на центъра в село Полена от 16:00 до 18:30 часа всеки ще може да си закупи картички, мартеници, кулинарни изкушения и други интересни неща, които ще изработят потребителите и персонала на Центъра, специално за базара!

Нека отворим сърцата си и се обединим в името на доброто, призовават организаторите. Средствата, които се съберат от базара ще бъдат дарени на семейството, чиито дом изгоря на 08 февруари тази година!

Related posts

Мъж загина при пожар в Кюстендилско

Дани Тренчева

КП “Български възход” в помощ на пострадалите от наводненията в Карлово

admin

ОИК – Разлог започна процедура за прекратяване мандата на съветника от БСП Ал. Крайнов

Предстои финала на детския футболен турнир „Симитли 2022″

admin

Служели на МВР охраняват сградата на Държавно горско стопанство в Разлог

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) започва с контролите

Дани Тренчева

Leave a Comment