09.12.2023
Пулсът на Югозапада

Денят на спонтанните актове на доброта бе отбелязан в Центровете за настаняване от семеен тип в селата Железница и Полена

17 февруари е обявен като Ден на спонтанните актове на доброта. Празникът се отбелязва по цял свят, независимо от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения, защото доброто не се интересува от външността, а от вътрешността на човешкото същество. Точно този ценен урок ни предадоха за пореден път потребителите и специалистите от социалните услуги в община Симитли.

По повод вчерашния Ден на доброто от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в село Железница ни припомниха, че спонтанен акт на доброта (на английски: random act of kindness) е акт на алтруизъм, извършен от един или повече хора без очакване на насрещна благодарност от тях, често на случайни непознати. А следобедните часове потребителите и специалистите прекараха заедно в двора на центъра, където проведоха теренна терапия – дозирана пешеходна разходка.

В деня на добротата на гости в Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Полена бе кметът на село Крупник Иванка Чакалска. Кметицата направи своя спонтанен акт на доброта като гостува на потребителите и специалистите от центъра, които зарадва не само с приятелството си, но и с вкусни лакомства за всички.

В духа на празника и неговата основна идея – да се насърчават актовете на доброта, Ви напомняме, че Кметство село Полена и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Полена организират благотворителен базар! На 18 февруари (петък) на центъра в село Полена от 16:00 до 18:30 часа всеки ще може да си закупи картички, мартеници, кулинарни изкушения и други интересни неща, които ще изработят потребителите и персонала на Центъра, специално за базара!

Нека отворим сърцата си и се обединим в името на доброто, призовават организаторите. Средствата, които се съберат от базара ще бъдат дарени на семейството, чиито дом изгоря на 08 февруари тази година!

Related posts

Собственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур продава клуба

admin

19-ти ретро парад пристига в Симитли

admin

Председателят на ОбС – Симитли Вилимир Александров представи мерките, които общината предприе за справяне с COVID кризата по време на научен форум

Шофьор блъсна 6-годишно дете в Гоце Делчев и избяга

Дани Тренчева

Сигнал за телефонна измамама в Сандански

admin

Откриха тяло на мъж в Кюстендилско

Дани Тренчева

Leave a Comment