28.11.2022
България Политика

Деница Сачева: Държавата върви към фалит

Финансовата политика на това правителство води държавата към фалит. Ние сме притеснени за финансовата стабилност на държавата, а инфлацията е много по-голяма от заявеното. Това коментира в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя посочи, че от партията са фокусирани върху приемането на актуализацията на държавния бюджет и предстоящия вот на недоверие.

За нас е по-добре да има предсрочни избори, за да получим доверието на избирателите, отговори Сачева на въпрос дали от ГЕРБ са готови да управляват, ако вотът на недоверие свали кабинета на Кирил Петков.

По отношение на гласуването на оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев Сачева обясни, че до тази ситуация се е стигнало, след като през вчерашния ден е нарушил „грубо“ правилника на парламента.

Днес ще се види кой как ще гласува. За нас е ясно, че бе извършено грубо нарушение на правилника – първо беше закрито изслушването на външния министър Генчовска, а след това се гласува дали да бъде закрито или открито, припомни Сачева.

Related posts

Седемнайсет души са ранени в катастрофи в страната през изминалото денонощие

Цената на тока в България бележи нов рекорд

Дани Тренчева

Над 35 000 безработни младежи започнаха работа през 2021 г.

Дани Тренчева

Камион блъсна каруца в Бургаско, загинала е жена

Дани Тренчева

КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси зам.-министър на културата

Дани Тренчева

Огнище на COVID-19 на борда на български кораб, има починал

Дани Тренчева

Leave a Comment