24.04.2024
България Политика

„Демократична България“ предлага намаление на цените за карти за градския транспорт и строеж на 16 детски градини

Две от основните предложения на “Демократична България” за актуализацията на бюджета получиха подкрепа по време на коалиционната среща на управляващото мнозинство вчера.

Държавата да поеме до 50% от цената на абонаментните карти за градския транспорт в цялата страна, е едно от четирите основни предложения на “Демократична България”, които бяха предложени на обсъждане.

“Това е практика, която е прилагана в Германия и работи много добре. По този начин ще стимулираме много хора да слязат от собствените си автомобили”, заяви народният представител Ивайло Мирчев, който участва в срещата.

Другата мярка е да се отпуснат средства за изграждането на 16 детски градини в София, което в момента е в застой.

“Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се провали със строежа на детските градини. Всъщност, в продължение на вече 17 години ГЕРБ претърпява тотален провал в тази политика”, коментира още Мирчев.

И тази година отново над 10 хиляди деца останаха извън детските градини в София на първо класиране, въпреки че всяка година от Столична община обещават ускорен строеж на нови заведения.

Предстои финализиране на разговорите и обсъждаме конкретния механизъм за осигуряване на финансирането за предложенията на “Демократична България”.

Related posts

Обмислят по-скъпа вода за домакинствата, които харчат повече кубици

Дани Тренчева

„Възраждане” свали знамето на Украйна от сградата на Столична община

admin

Иван Гешев сезира КС за орязания бюджет на прокуратурата

Денков: Смятам, че антиCOVID мерките в училищата трябва да отпаднат до дни

Дани Тренчева

Премиерът се срещна с „Възраждане”

Дани Тренчева

What Is a Genetically Modified Crop? A European Ruling Sows Confusion

admin

Leave a Comment