07.06.2023
Банско Пулсът на Югозапада

Двойно повече резервации в Банско в сравнение с миналата година

След официалното откриване на зимния ски сезон в Банско очакванията на туристическия и хотелиерския бранш са оптимистични. Резервациите за празниците са двойно повече в сравнение с отминалата година. Голяма част от хотелите в Банско вече са резервирани за коледно-новогодишните празници. Традиционно за Коледа повече резервации има от българи, а за посрещането на новата година от чужденци. Най-много туристи се очакват от Гърция, информира БНТ.

„Те вече са много. През миналите уикенди, това беше преобладаващия поток туристи. Спазват правилата, дисциплинирани са“, казва Зорка Тамбукиева – секретар на туристическия бранш в Банско пред телевизията.

„Имаме много резервации, разбира се има и анулации предвид несигурната обстановка, но като цяло сме оптимисти“, добавя Иванка Банкова, мениджър на хотел в Банско.

След успешния летен сезон в курорта, няма пречка зимният ски сезон, който е най-доходоносен за Банско, да бъде успешен, въпреки мерките срещу COVID-19, каза кметът Иван Кадев.

„Банско 8 пъти е признат за туристически град и ски курорт. Общината заедно с туристическия сектор прави всичко възможно хората да са доволни“, изтъкна Кадев.

Зелени сертификати в курорта ще се изискват само в хотелите и ресторантите. На лифтовете е задължително само носенето на предпазни маски.

„Ние ще работим при спазване на всички мерки, и затова е необходимо зеления сертификат“, смята Зорка Тамбукиева.

До 26 декември цените за лифт картите остават на нивото от миналата година. След това обаче се повишават с 12%, което ще направи дневната карта 79 лв. за възрастен.

Заради обилните снеговалежи през последните седмици, условията на пистите са отлични. Остава обаче опасността от лавини, в извън обозначените за каране на ски места.

Related posts

Весело тържество за 100-годишния юбилей на Мария Пецева от Центъра за настаняване от семеен тип в Симитли

Дани Тренчева

Любомир Янев за втори път изважда Богоявленския кръст от водите на река Струма в Симитли

Дани Тренчева

Откриването на Македонски културен клуб „Никола Вапцаров“ разбуни духовете в Благоевград

admin

Вандали прерязаха кабели, захранващи част от уличното осветление в Благоевград

admin

Кметът Апостол Апостолов с апел към всички ЛЕВСКАРИ

admin

Епидемичната обстановка за област Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment