23.10.2024
Банско Пулсът на Югозапада

Двойно повече резервации в Банско в сравнение с миналата година

След официалното откриване на зимния ски сезон в Банско очакванията на туристическия и хотелиерския бранш са оптимистични. Резервациите за празниците са двойно повече в сравнение с отминалата година. Голяма част от хотелите в Банско вече са резервирани за коледно-новогодишните празници. Традиционно за Коледа повече резервации има от българи, а за посрещането на новата година от чужденци. Най-много туристи се очакват от Гърция, информира БНТ.

„Те вече са много. През миналите уикенди, това беше преобладаващия поток туристи. Спазват правилата, дисциплинирани са“, казва Зорка Тамбукиева – секретар на туристическия бранш в Банско пред телевизията.

„Имаме много резервации, разбира се има и анулации предвид несигурната обстановка, но като цяло сме оптимисти“, добавя Иванка Банкова, мениджър на хотел в Банско.

След успешния летен сезон в курорта, няма пречка зимният ски сезон, който е най-доходоносен за Банско, да бъде успешен, въпреки мерките срещу COVID-19, каза кметът Иван Кадев.

„Банско 8 пъти е признат за туристически град и ски курорт. Общината заедно с туристическия сектор прави всичко възможно хората да са доволни“, изтъкна Кадев.

Зелени сертификати в курорта ще се изискват само в хотелите и ресторантите. На лифтовете е задължително само носенето на предпазни маски.

„Ние ще работим при спазване на всички мерки, и затова е необходимо зеления сертификат“, смята Зорка Тамбукиева.

До 26 декември цените за лифт картите остават на нивото от миналата година. След това обаче се повишават с 12%, което ще направи дневната карта 79 лв. за възрастен.

Заради обилните снеговалежи през последните седмици, условията на пистите са отлични. Остава обаче опасността от лавини, в извън обозначените за каране на ски места.

Related posts

Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

admin

Дядо Коледа зарадва децата от филиал „Мечо Пух“ на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Единадесетокласничката Ивана Димитрова от Симитли с бронзов медал в Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово” 2023

admin

Бивш общински съветник от Петрич отмъсти на съпругата си

admin

Община Благоевград възражда фестивалния туризъм! По предложение на кмета Илко Стоянов бе създадено дружество „Арт стейдж енд фест“

Дани Тренчева

Допълнителни противоепидемични мерки в община Гоце Делчев

Дани Тренчева

Leave a Comment