22.07.2024
България Политика

ДБ обсъжда дали да подкрепи кабинет на Кирил Петков, без да излъчва министри

Демократична България” обсъжда възможността да подкрепя кабинет с мандат на “Продължаваме промяната“ с премиер Кирил Петков, но без да излъчва министри в него. Това съобщи съпредседателят в оставка на “Зеленото движение“ Борислав Сандов пред бТВ в понеделник.

“Ние трябва да отчетем нашата електорална тежест“, каза Сандов. Според него най-важното е, че партиите, които ще застанат зад правителството, първо да се разберат за политиките, а не за министрите. “Без коалиционноспоразумение няма да стане. Знаете, че имаме различия с някои от партиите. Парцелирането на правителството няма да подобри ситуацията“, каза Сандов.

Той подчерта, че единствено подробно разписано коалиционно споразумение, може да гарантира стабилността на бъдещото правителството, защото става дума за много партии, които имат различния.

“Имаме поле за работа. Силно се надявам, че камерите ще бъдат светната в този процес на първоначални разговори, за да не се създаде терен някои хора да блеснат, вместо да се свърши работата. Работата на тези групи тази седмица е да отсеем спорното от безспорното, а когато отсеем безспорното, ще дойде време на спорното, надявам се и там да проявим отговорно поведениe и там да намерим най-добрата за страната формула, която не е по линията на математически сбор“, коментира той.

Сандов обясни, че не му е предлагана позицията на министър на околната среда и водите, но не отхвърли възможността да поеме тази позиция.

„МОСВ е в изключително тежко състояние, срещу него се водят четири наказателни дела и 15 наказателни процедури. Капацитетът е само в нашата партия това министерство да излезе в позитивна светлина“, каза Сандов.

Related posts

Двама полицаи с обвинение за искане и приемане на подкуп

admin

Позиция на депутатите от ПП – Благоевград относно проекта за парк „Бачиново“

Дани Тренчева

Въвеждат по-строги COVID мерки в София

Дани Тренчева

Близо 60% от учениците се върнаха в клас

Дани Тренчева

„Булгаргаз“ предложи по-ниска цена на газа и за индустрията

Дани Тренчева

Отпада забраната за извършване на планови операции в болниците

Дани Тренчева

Leave a Comment